Fordulóponthoz érkezhet Gyárfás Tamás pere

2022. május 20. 15:00
A bíróság tanúként hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit állítása szerint Gyárfás Tamás megbízott a Fenyő János elleni gyilkosság végrehajtásával. Ezt az elemet a vádirat is tartalmazza, de a Nap Tv egykori tulajdonosa határozottan tagadja, hogy bármivel is megbízta volna az egykori „vállalkozót”.

Döntő fontosságú tanúmeghallgatással folytatódik májusban a felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés vádjával Gyárfás Tamás ellen indult büntetőper.

Információink szerint a Fővárosi Törvényszék május 31-én hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit az ügyészség szerint

először bízott meg a volt médiavállalkozó azzal, hogy tegye el láb alól riválisát, Fenyő Jánost.

A vádirat konkrétan úgy fogalmaz, hogy „Gyárfás 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.”

Tasnádi vallomása azért is bír különös jelentőséggel, mert az egykori „keresztapa” már a merénylet kapcsán korábban lezajlott büntetőperben (amelyben a gyilkosságot elkövető szlovák bérgyilkos Jozef Rohácot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték) is alátámasztotta ezt a történetet.

A PestiSracok.hu akkori tudósítása szerint a tanúként meghallgatott Tasnádi azt mondta a bíróság előtt, hogy

Gyárfás egy budai hotelben lezajlott négyszemközti beszélgetésen bízta meg Fenyő likvidálásával.

Az egykori maffiózó 10-20 millió forint körüli „megbízási díjra” emlékezett, amit két részletben kapott volna meg. Azonban már akkor határozottan tagadta, hogy eleget téve a megrendelésnek, ő hajtotta volna végre a merényletet. Csak a pénz érdekelte, amelynek a felét zsebre is tette. A merénylet idején ráadásul állítása szerint az USA-ban tartózkodott. 

Tasnádi azóta is tartja magát ehhez a sztorihoz, amelyet több lapban és tv-s nyilatkozatában is megismételt. 

Gyárfás Tamás ugyanakkor az elejétől kezdve visszautasította ezt az állítást, a bíróság előtt elmondott vallomásában is kijelentette:

sem Portik Tamást, sem Tasnádi Pétert, sem senki mást nem bízott meg gyilkossággal.

Tasnádi vallomástétele kapcsán fontos megjegyezni, hogy a Btk. szerint a tanút (a vádlottal ellentétben) igazmondási kötelezettség terheli, a hamis tanúzást pedig a törvény bünteti.

A 2019 novemberében indult büntetőperben már sok szakértőt és tanút is meghallatott a bíróság, egyebek mellett Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminisztert és Friderikusz Sándor producert, televíziós műsorvezetőt, de továbbra is megjósolhatatlan, mikor születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

Tasnádi ellen egyébként május elején emeltek ismét vádat, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt.

Ahogy korábbi portrénkból is kiderül, a választás előtt nyíltan a baloldal mögé beálló egykori „vállalkozó” már többször volt büntetve, eddig összesen csaknem tizenhat évet töltött rácsok mögött emberölés előkészülete, önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt. 

Nyitókép: Tasnádi egy korábbi büntetőperén a Fővárosi Ítélőtáblán (Fotó: MTI/Mohai Balázs) 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahhoz képest, hogy a szoci időkben egy orvosi szakvélemény agyalagyultnak nyilvánította Tasnádit, eléggé egészséges.

A doki meg működik továbbra is.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés