„A nyugati civilizáció harcosaiként kell gondolnunk magunkra” – a Nyugat megmentéséről Budapesten

2022. május 19. 14:18
Abortuszról, az EU tévútjáról, a nyugati egyetemeken tanított fajelméletről és a bevándorlásról is beszéltek nemzetközi szakértők a CPAC Hungaryn.

Veszélyben a nyugati civilizáció, mégpedig belülről akarják elpusztítani – ez volt a CPAC Hungary kerekasztal-beszélgetésének alapvetése. Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatójának hasonló témájú beszéde után (melyről ITT írtunk) Francesco Giubilei olasz konzervatív író, Mark Krikorian amerikai migráció-szakértő, Frank Füredi, a XXI. Század Intézet főmunkatársa és Valerie Huber, az Institute for Women’s Health elnöke szólalt fel.

Francesco Giubilei arról beszélt, hogy szerinte az EU-ban a húsfogyasztást üldözik, a hagyományos családot nem tisztelik és mindent a klímapolitikának vetnek alá. Ezt különböző EU-s dokumentumok elemzésével bizonyította. Az EU jobban foglalkozik a külföldről érkezők jogaival, nem követelve meg cserébe viselkedésformákat. Az EU nem a valódi Európa, mi vagyunk a valódi Európa, mi óvjuk a nyugati értékeket, és ezt csak egységben tehetjük meg. 

A jövő a konzervatívoké – szögezte le beszédében Giubilei.

Mark Krikorian feltette a kérdést: a bevándorlás támadás lenne a nyugati civilizáció ellen? A válasz, hogy részben igen, részben azonban nem az. A 2015-ös migrációs válság bizonyította ezt; Európába, de Amerikába is szinte a világ összes országából érkeznek bevándorlók. Amerikában csúcson vannak a határon való áttörési kísérletek. Az USA elnöke jelenleg az illegális migránsok elkapása gyakorlatának felhagyásán dolgozik, ezek az emberek már sosem fognak hazamenni. Azonban mindez nem a fő probléma, ez a tünet. 

A vezető réteg tagjai a nyugati országokban félnek a saját országaiktól, és közben rajonganak az idegenért. Ez jelenti a valódi veszélyt a nyugat számára, és a tömeges bevándorlás ebben a kontextusban veszélyes a nyugatra. Krikorian szüleit még amerikai értékekre nevelték, de ma egy bevándorló gyermekeit nem tanítják meg arra, mi Amerika – és a baj nem velük, hanem velünk van.

A nyugat elleni támadás nyugatról jön, ahogyan a horrorfilmekben mondják, „a hívás a házból jön”, mondta.

Frank Füredi ironizálva idézte, hogy sok nyugati egyetemen már arról van vita, hogy az állatok tudnak-e konszenzust adni a közösülésre az embereknek. Ha valaki azt mondja, hogy alapvető erkölcsi különbség van az emberek és állatok között, új negatív jelzőt vágnak hozzá: az az ember „fajista” (speciecism).

A harc a nyugati kultúra alapjaiért zajlik, hogy a fiatalok megismerhessék felmenőik bölcsességét.

A baloldal szerint a múlt veszélyes, akadálya a felvilágosodásnak. Szerintük a múlt csak az elnyomás története, egyetlen pozitívum sincsen benne, máig veszély az emberek életére. Ezért döntik le nyugaton a szobrokat, azt hiszik, veszélyes rájuk, hogy ott áll Thomas Jefferson szobra. Ezért a múltat is meg akarják változtatni. 

A kultúrharc Füredi szerint a totyogóknál és a bölcsődében kezdődik, nyugaton már velük is közlik, hogy rasszisták. Sok amerikai konzervatív nem veszi komolyan, hogy át kell venni az intézményeket. Az iskolákat vissza kell venni, mert a fiatalok nélkül nem lehet nyerni. A kapcsolatot újra fel kell venni a múlttal, konzervatív reneszánsz kell, és vissza kell venni a nyelvünket. Orwelltől tudjuk, hogy aki irányítja a nyelvet, az elméket is irányítja. 

Önbizalomra van szükségünk, hogy harcosként gondoljunk magunkra a civilizációért való harcban.

Valerie Huber szerint a baloldal lépésről lépésre, zsarolással, megtévesztéssel, tudatos hazugsággal, alapvető értékeinket támadva, de nyerésre áll. Az életet a fogantatástól fogva támadják. Nyomást gyakorolnak, megfélemlítenek, sok milliárd dollárt fordítanak arra, hogy megállíthatatlanul terjesszék programjukat. A nők és lányok világszerte szenvednek, mert más dolgokra fordítják a forrást, például az abortuszra és a család fogalmának átírására. A harmadik világban sokszor lerobbantak a szülészetek, miközben utópisztikus projektre ad pénzt a nyugat.

2020-ban viszont néhány nemzet összeállt, hogy szembeszálljanak. A Genfi Konszenzus Nyilatkozatáról van szó, mely a baloldali sajtó szerint több évtizednyi progresszív „haladást” fordíthat vissza. Huber ezért köszönetet mondott Orbán Viktornak és Novák Katalinnak, hozzátéve, hogy az USA most már ezen koalíció elpusztításán dolgozik.

Íme, Orbán Viktor 12 pontja

A miniszterelnök az Amerikai Konzervatív Unió konferenciának résztvevőit látta el tanácsokkal. Bővebben is érdekel...

Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés