Hol él Jakab Péter?

2022. május 18. 8:14

Csengel Karina
Mérce
Ahol én élek, hozzávetőleg hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak.

„Bár a kormányközeli média valóban élvezettel fürdőzik a botrányban (és csak remélhetjük, hogy hasonló helyzetben egy fideszes vagy KDNP-s politikus esetében is legalább ilyen következetességgel kérnék számon a pártelnök felelősségvállalását), az ellenzéki politikusok pedig reflexszerűen hazugozzák le őket – sok esetben egyáltalán nem alaptalanul –,ebben az esetben mégis az lett volna a minimum, hogy Jakab személyesen és a nyilvánosság előtt is biztosítja a feltételezett áldozatot afelől, hogy hisznek neki, minden megtesznek azért, hogy az ügy végére járjanak, és amíg ez meg nem történik, felfüggesztik a feltételezett elkövető tagságát, megvédve és megnyugtatva ezzel a pártban dolgozó nőket. Ezzel szemben Jakab annyival rendezte le az ügyet, hogy hazugnak nevezte a megjelent híreket – és velük együtt implicite Szilágyi György élettársának állításait is.

Néhány nappal később – már újraválasztott pártelnökként – Jakab interjút adott a Telexnek, melyben természetesen előkerült a szexuális zaklatási botrány is. Itt lett volna a lehetőség valamiféle emberi megnyilvánulásra, a politikus azonban ahelyett, hogy végre határozottan kiállt volna az erőszak ellen, azt mondta: szerinte ez annyira »alap«, hogy »ezt ki se kell Magyarországon mondani«.

Ezek után felmerül a kérdés: vajon hol él Jakab Péter? Mert abban az országban, ahol én élek, hozzávetőleg hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak, és több mint 1 millió 124 ezer nő ellen követtek el 15 éves kora óta fizikai és/vagy szexuális erőszakot. Abban az országban, ahol én élek, jelenleg is több mint 223 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben partnere fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazza, egy vezető politikusnak pedig igenis ki kell mondania, hogy elítéli a nők elleni erőszakot, és mindent megtesz azért, hogy a pártjában ne fordulhasson elő ilyesmi. Bármennyire is szeretné Jakab Péter lerázni magáról ezt a számára kínos ügyet, nem, nem alap Magyarországon kiállni az erőszak ellen.”

Nyitókép: Ficsor Márton 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elosztotta néggyel a Magyarországon élő nők számát. Hogy miért pont néggyel, azt ne kérdezd.

"Ahol én élek, hozzávetőleg hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak." A közlekedés veszélyesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés