Ötödszörre is Orbán Viktor – és ennek nem mindenki örül

2022. május 17. 09:33

A baloldali képviselők ugyanott folytatják, ahol korábban abbahagyták. Pedig örülhettek is volna.

2022. május 17. 09:33
null
Ódor János László
Kontra

„Nem ízléses, és nem átlagos a mi hobbink, de be is látjuk: az önmagában nem túl nagy meglepetés, hogy Orbán Viktort ma  ötödjére is gond nélkül megszavazták miniszterelnöknek. A Fidesz, a KDNP és a német nemzetiségi képviselő, Ritter Imre szavaztak igennel – és ez nem túl meglepő módon bőven elég volt. Persze hurrá, és éljen, meg minden.

Mégis sokkal szórakoztatóbb az a körítés, amiről megint nem a kormány gondoskodik. Hogy sértődöttségében mire nem képes egy-egy (?) ellenzéki politikus, sőt: teljes frakciók. Miután már április harmadikának éjjelén elkezdődött a hatalmas szembenézés, az önmarcangolás, a hibák és az eredők elemzése; ugyanott folytatják, ahol előtte abbahagyták.

Jakab Péter például – szokásosan – nem volt maradéktalanul elégedett, és ezt nem is rejtette véka alá:

»Az országgyűlés ma szavaz arról, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. [...] Hülyeségekről azonban nem szavazunk. Az, hogy egy gengszter legyen a törvényeink legfőbb ura a parlamentben, épp oly abszurd, mint az, hogy az ovisok nemi átalakító műtétet akarnak a Micimackó csoportban. Agyrém. A rádiókabaréban még talán elmegy, a törvényhozás épületében azonban nem. Ahogy mondtam: hülyeségekről nem szavazunk. Helyette beterjesztjük a javaslatunkat az alapvető élelmiszerek áfamentességéről. Orbán megkoronázásánál sokkal fontosabb, hogy megfékezzük a drágulást.« 

Oké. Értem, hogy drága egy háromgyerekes családot fenntartani, hiszen csok mellett is fizetni kell a házat. Az oktatásban vagy a versenyszférában ezek után bizony nem lesz nem sok keresnivalója lenne Jakabnak. Marad tehát az olcsó idétlenkedés, igény még mindig van rá. Bevallom, az én részemről is. Hajrá, Péter! Nehogy abbahagyd.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2022. május 17. 16:46
Úgy tudom, hogy az EU-s előírások szerint nem lehet áfamentes az élelmiszer. 5%-nál alacsonyabb áfa-kulcs egyáltalán nem lehet. Szóljon már valaki Jakabnak, hogy ne beszéljen hülyeségeket, valamint hülyeségeket ne terjesszenek be..... https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-rules-rates/index_hu.htm
CirmoS
2022. május 17. 13:23
Tavaly ősszel még elhitte Jákob, hogy ő lehet Mo miniszterelnöke.. A like-okat szavazatnak gondolta ez az idióta! Aztán az előválasztáson szembejött neki a valóság, hogy az ápr. 3-áról már ne is beszéljünk. Ezek után nem csoda ha őrjöng, vicsorog meg irigykedik Orbánra! Ennyi történik!
Sincero
2022. május 17. 13:06
Hát, még ha hatodszorra is ő nyer! Majd beleőrülnek a gyűlöletbe!
nemecsekerno_007
2022. május 17. 13:01
Az moslék ellenzék minősíthetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik