Ötödszörre is Orbán Viktor – és ennek nem mindenki örül

2022. május 17. 9:33

Ódor János László
Kontra
A baloldali képviselők ugyanott folytatják, ahol korábban abbahagyták. Pedig örülhettek is volna.

„Nem ízléses, és nem átlagos a mi hobbink, de be is látjuk: az önmagában nem túl nagy meglepetés, hogy Orbán Viktort ma  ötödjére is gond nélkül megszavazták miniszterelnöknek. A Fidesz, a KDNP és a német nemzetiségi képviselő, Ritter Imre szavaztak igennel – és ez nem túl meglepő módon bőven elég volt. Persze hurrá, és éljen, meg minden.

Mégis sokkal szórakoztatóbb az a körítés, amiről megint nem a kormány gondoskodik. Hogy sértődöttségében mire nem képes egy-egy (?) ellenzéki politikus, sőt: teljes frakciók. Miután már április harmadikának éjjelén elkezdődött a hatalmas szembenézés, az önmarcangolás, a hibák és az eredők elemzése; ugyanott folytatják, ahol előtte abbahagyták.

Jakab Péter például – szokásosan – nem volt maradéktalanul elégedett, és ezt nem is rejtette véka alá:

»Az országgyűlés ma szavaz arról, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. [...] Hülyeségekről azonban nem szavazunk. Az, hogy egy gengszter legyen a törvényeink legfőbb ura a parlamentben, épp oly abszurd, mint az, hogy az ovisok nemi átalakító műtétet akarnak a Micimackó csoportban. Agyrém. A rádiókabaréban még talán elmegy, a törvényhozás épületében azonban nem. Ahogy mondtam: hülyeségekről nem szavazunk. Helyette beterjesztjük a javaslatunkat az alapvető élelmiszerek áfamentességéről. Orbán megkoronázásánál sokkal fontosabb, hogy megfékezzük a drágulást.« 

Oké. Értem, hogy drága egy háromgyerekes családot fenntartani, hiszen csok mellett is fizetni kell a házat. Az oktatásban vagy a versenyszférában ezek után bizony nem lesz nem sok keresnivalója lenne Jakabnak. Marad tehát az olcsó idétlenkedés, igény még mindig van rá. Bevallom, az én részemről is. Hajrá, Péter! Nehogy abbahagyd.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés