Jordan Peterson beszólt Twitteren egy plus size modellnek – aztán elszabadult a pokol

2022. május 17. 17:38
Pedig a világhírű pszichológus csak annyit mondott a duci modellre, hogy „nem szép”.

Jordan B. Peterson, akinek több mint 2,7 millió követője van a Twitteren, azt írta, hogy a közelmúltban „kísérletként” otthagyta a közösségi oldalt három hétre, és azt tapasztalta, hogy az élete azonnal rosszabbra fordult, amint újra elkezdte használni – idézte a kanadai pszichológust és életvezetési tanácsadót a Newsweek.

Nem világos, hogy az ellentmondásos véleményeiről ismert író milyen sértésekre hivatkozik, de mindez nem sokkal azután történt, hogy a Twitteren kritizálták, amiért a Sports Illustrated borítóján szereplő, fürdőruhás super-size modellről, Yumi Nuról azt írta:

„Sajnálom. Nem szép. És ezen semmilyen tekintélyelvű tolerancia sem fog változtatni.”

Peterson legutóbb azt írta: megkérte a stábját, hogy változtassák meg a Twitter-jelszavát, „nehogy kísértésbe essen”. Majd azzal folytatta: 

„Ha van mondanivalóm, akkor majd írok egy cikket vagy csinálok egy videót.

Ha a kérdés nem elég fontos ahhoz, hogy ezt igazolja, akkor talán az a legjobb, ha elengedjük” – írta. Végül azzal köszönt el egy időre követőitől, hogy cikket tervez írni a Twitter őrjítőségének technikai okairól.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Petersonnak szerintem azzal van baja, hogy a woke ideológia eltörli az értékeket, mert kínosan ügyelnünk kell arra, nehogy valamilyen érték hiányára utalással megsértsünk valakit (természetesen kivéve a fehérek, heterók, keresztények, férfiak, ezek tetszőleges kombinációja, mert őket szabad sértegetni)
Értékek nélkül pedig nincs semmi, nincs irány, amerre érdemes lenne elindulni. Ha nincs szép, okos, bölcs, szorgalmas, ügyes, (vagy mindenki egyformán az) nehogy megsértődjön az, akire ez nem igaz, akkor az egész társadalom belesüpped egy köldöknéző semmittevésbe, hiszen minek hajtani, ha már így is tökéletes vagyok.
Ha a társadalommérnökök annyira biztosak az általuk kínált ideológia tökéletességében, akkor nem kötelezővé akarnák tenni az ötleteiket, hanem megcsinálnák valahol kicsiben, és pár év múlva látszana, hogy az a közösség mennyivel többre képes - ehhez képes most az van, hogy ahol a konzervatív (már bizonyított) európai hagyományokat akarják továbbvinni, nem behódolva a progresszív eszméknek, azt mindenáron a földbe akarják döngölni. Szerintem ez pontosan elárulja, hogy mennyire bíznak a saját ideológiájuk versenyképességében.

Ha a szépségnél egy kis földöntúli kisugárzást is elvárunk, akkor Petersonnak igaza van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés