Parti Nagy Lajos: Bornírt ostobaság Orbán kijelentése a magyar tengerpartról

2022. május 17. 7:00
A költő nem látja a rezsim végét, a szatíra pedig szerinte az utcán van.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Parti Nagy Lajos író azt mondta: „pillanatnyilag nem látszik a rezsim vége”. Hozzátette: azt meg kell emészteni, hogy egy csúszós, a Fidesz felé lejtő pályán hitette el magával az ellenzék, hogy lehet esélye ebben az egyenlőtlen versenyben. Parti Nagy Lajos Bolgár Györgynek nyilatkozott: „Úgy látszik, hogy a professzionálisan politikával foglalkozó egységes ellenzék nem volt elég a kormányváltáshoz” – mondta.

Szerinte „az alapján, hogy melyik oldal mekkora forrásokat tud megmozgatni, aligha meglepő az eredmény”. Ilyen helyzetben

nem marad más, véli, mint hátat fordítani a kormánynak, és az ellenzék megmaradt buborékaiban kiépíteni valamiféle állásokat.

Parti Nagy szerint beszélni kell minden megmaradt fórumon és felületen és segíthet, ha az ember kibeszélheti magát. Szerinte a véleményét mindenkinek vállalnia kell, akkor is, ha nincs ráhatása a helyzetre.

Hangsúlyozta: azért hagyott fel szatírikus történetei írásával, mert úgy érezte,

a magyar valóság minden tekintetben abszurdabb

helyzeteket teremt, mint amilyen módon ő azt érzékeltetni tudná, és a rendszer megrendítéséhez nem volt elegendő. „A szatíra ott van az utcán” – mondta. Parti Nagy Lajos bornírt ostobaságnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a mondatát, amely szerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”. Kiemelte még a humor jelentőségét ebben a világban.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Lajos, akkor ajánlom figyelmébe a Rubicon legutóbbi 2022/3-4. számát, azon belül mondjuk a tengeri hajózásról szóló kis fejezetet a 93-95. oldalakon. De van ott okulni való más is, pl. 'Ukrajna' történetének rövid összefoglalása, ha már ennyire fel van ajzva minden ellenzéki a háborútól való távolságtartásunk miatt.

Mi lenne más, mint bornírt ostobaság, amit Orbán mond, de mindig is?
Parti nem mondott újat, már magával sincs partiban, úgy látszik.
Hiába, mi meg sem érdemelnénk a Professzionális politikát, ezért meg sem kaptuk. Hál’Istennek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés