A mi Horthynk még pávatáncol

2022. május 17. 6:22

Bartus László
Facebook
Az orosz fasizmus és nácizmus fenyegeti a világot, Magyarország pedig megint a rossz oldalon áll.

„Mi eddig is sejtettük, hogy valami nincs rendben a Nyugat országaival, amelyeknek nem tetszik a felcsúti stadion, az ellopott közpénzmilliárdok, a diktatórikus kormányzás, az emberi jogok és az oktatás szabadságának felszámolása, a sajtó propagandával helyettesítése, de azt nem gondoltuk volna, hogy ez maga a nácizmus. Ahogy azt hittük, hogy a Nyugat nyelvén kell a fasiszta nemzetek jogát kivívni a fasizmus szabadságára, nem pedig tankokkal, de szerencsére az oroszok felvilágosítottak minket, és megértettük az illiberalizmus, így az Orbán-rendszer lényegét is.

A kérdés az, hogy az orosz »nácítlanítás« a keresztény értékek védelmében meddig lehet megtűrt és anyagilag is támogatott tevékenység az Európai Unióban és a NATO-ban. Ha valaki ugyanazt nem tankokkal, hanem a KESMA-val akarja megvalósítani, és nem »nácítlanításnak« nevezi a nyugatellenes barbár ideológiáját, amelyet el akar terjeszteni Európában és az egész világon, hanem illiberális és keresztény családvédelemnek, valamint nemzeti önállóságnak, mentesül-e a szankciók alól? Mert a kettő között csak stílusbeli különbségek vannak, a tartalom ugyanaz.

Az orosz fasizmus és nácizmus fenyegeti a világot, Magyarország pedig megint a rossz oldalon áll. Ugyanaz a keresztényfasiszta, antiszemita horthysta rendszer, ugyanaz a nagy Magyarország utáni vágyakozás, revíziós álmok, ugyanaz a nacionalizmus, ami Trianont és az összes magyar tragédiát okozta. A mi Horthynk még pávatáncol, a »nácítlanításra« váró országok pénzére szüksége van, de érzelmileg, ideológiailag és politikailag már a másik oldalon áll. Ugyanazt képviseli, csak másnak nevezi.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bartus a Tatárjárás idején a tatár oldalon lett volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés