Eurókór

2022. május 16. 18:24

Kóros becsípődés lehet Dobrev Klárikánál ez a beteges eurózás.

2022. május 16. 18:24
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, Dobrev Klára csak fújja a magáét. »Bátor kormány, bátor parlamenti többség« – írja a minap. »Akiknek kiemelkedően fontos az emberek fizetésének és megtakarításainak a megvédése, úgy döntöttek, ahogy a nemzet érdeke megkövetelte. Sajnos nem Magyarországról beszélek. Horvátországban jövő év január 1-jétől euróval kell fizetni. Mi pedig irigykedve nézzük, ahogy egyik szomszédunk a másik után állva hagy bennünket.«

Kóros becsípődés lehet Klárikánál ez a beteges eurózás. Szegény pár éve is ezzel a tünettel állt ki a nyilvánosság elé. »Nem kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot. Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére, ám az ígéret teljesítésére nem került sor.«

Ez azért érdekes, mert az első Orbán-kabinet úgy adta át 2002-ben a kormányzást, hogy három éven belül bevezethető az euró. Klárika megkérdezhetné az urát: aztán miért nem vezetted be, Feri? Tartok tőle, azért, mert közben sikerült csődközelire gatyásítania a gazdaságot. Ő maga mondta: »Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.«”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. május 18. 09:24
Fogalmatlan tehén. Zavarja már valaki vissza a bolgár legelőkre!
Tóth Mária Éva
2022. május 17. 10:50
Van néhány unszimpatikus politikusnő, de ő magasan, a topon van!
Pelso j.
2022. május 17. 06:16
Érdekes, Gyuri. Pedig nem is valószínű, hogy azok körébe tartozol, akik nagyban nyerészkednek a forinton, az emberek kárára persze. Te csak szolgálod azokat.
Doma
2022. május 16. 21:00
Az írás alábbi idézete azt bizonyítja, hogy 12 év Fidesz kormányzás után nem sikerült eljutni a 2002-re tervezett szintre. Ha már Pilhál is így látja az szomorú bizonyítvány. S bizony így van. A forint az összes keleti valutával szemben elértéktelenedett. Leva, cseh korona, horvát kuna stb. A hivatkozott rész a cikkből: Ez azért érdekes, mert az első Orbán-kabinet úgy adta át 2002-ben a kormányzást, hogy három éven belül bevezethető az euró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik