Három párbeszédes kiállt Orbán beszéde alatt, és elmondták, miért nem szavaztak rá

2022. május 16. 14:57
Sajtótájékoztatót tartott a Tordai–Mellár–Jámbor-trió.

Orbán Viktor miniszterelnökké választását követően kivonult a parlament ülésterméből a Párbeszéd frakciója. Az exodus után a párt három politikusa, Tordai Bence, Mellár Tamás és Jámbor András tartott sajtótájékoztatót, mert – Tordai szavai szerint – nem akartak egy programalkotó Fidesz-nagygyűlés résztvevői lenni.

Tordai: Orbánék tiszteletlenek a Fidesz-szavazókkal szemben

A Párbeszéd politikusa többek között arról beszélt, szerinte Orbánék tiszteletlenek a Fidesz-szavazókkal szemben, mert csak most mondják el, mire készülnek, nem pedig a választás előtt.

Tordai bevezetője után Mellár Tamás lépett a mikrofonhoz. Mellár szerint Orbán az elmúlt tizenkét évben sem élt azokkal a történelmi lehetőségekkel, amelyeket a kétharmados többség és az európai források teremtettek. Ehelyett egy félfeudális rendszert épített ki – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a többi kelet-európai ország szebben zárkózott fel Európához, mint hazánk.

Mellár szerint Orbán nem szolgálni akarja a magyarokat, hanem uralni.

Mint a politikus fogalmazott, szerinte Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sem volt hajlandó kinyilvánítani, hogy szakít Vlagyimir Putyinnal. „Nekünk, magyar embereknek most miatta kell szégyenkeznünk, ha külföldön járunk” – mondta, aki szerint hazánk nem orosz szövetséges.

Jámbor: A három nagy válságkérdésre az új kormánynak nincs válasza

Harmadikként Jámbor András kapott szót. Jámbor szerint a három nagy válságkérdésre – megélhetési, lakhatási és élelmiszerválság – az új kormánynak nincs válasza. Az ellenzéki képviselő szerint a hét – „vagy nem tudom, mennyinél tartunk jelenleg” – gazdasági minisztérium sem tudja kivezetni az országot a válságból. Jámbor azt mondta, hogy mivel Orbánnak nincsenek válaszai ezekre a kérdésekre, nem érdemes meghallgatni sem.

A sajtótájékoztatót az alábbiakban nézheti visssza:

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól van gyerekek, csak így tovább:-) semmit nem tanultatok abból, hogy jutottatok az üléstermen kívülre.
Értem én, hogy elhittétek, hogy ti nyertek kétharmaddal, vagy feles többséggel, aztán alkotmányoztok, vagyont koboztok el, börtönbe zártok fideszeseket........és ebből nem lett semmi:-)
Dolgozzátok fel a gyászotokat aztán dolgozzatok az országért!

Mellár nem szavazott, mert előtte nem kapott telefont a pártközponttól, mint amikor Gyurcsány ment hozzá vizsgázni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés