Putyin-párti kijelentései miatt őrizetbe vették a volt szlovák igazságügyminisztert

2022. május 16. 22:40

Korábban több kormánypárti képviselő is feljelentést tett Harabín ellen a háborúval kapcsolatos kijelentései miatt.

2022. május 16. 22:40
null

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) extrémizmus bűncselekményének gyanújával indított eljárást az egykori szlovák külügyminiszter ellen – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrség közlésére hivatkozva hétfőn.

Az eljárás részletes okairól a rendőrség az ügyben folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott tájékoztatást.

Stefan Harabín, aki korábban államfőjelöltként is indult a szlovák elnökválasztáson, a jelenlegi kormány és Zuzana Caputová államfő erőteljes kritikusaként ismert a szlovák politikában. Folyamatosan kritizálta például a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, és bírálta Szlovákiának az orosz-ukrán konfliktus kapcsán kialakított hivatalos álláspontját, benne az Oroszország elleni szankciópolitikával.

A TASR jelentése szerint korábban több kormánypárti képviselő is feljelentést tett Harabín ellen azon kijelentéseivel összefüggésben, amelyeket az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban tett.

(MTI)

Nyitóképen Stefan Harabín és felesége. Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon
2022. május 17. 15:18
Na ebből pont azt fognak csinálni amit csak akarnak. Ebben az elmehelyzetükben pedig egyértelmű, hogy mit is akarnak kihozni.
Robertoo
2022. május 17. 13:41
Na, ez a liberális diktatúra.
olajfa1
2022. május 17. 09:53
Nem biztos hogy egyet értenék a politikussal... DE ILYENKOR HOL VAN A "SZÓLÁS SZABADSÁGA"?... No és az EU "szabadságharcos" LIBERÁLIS PÁRTOK KÉPVISELŐINEK A LIBERALIZMUSBAN LEVŐ SZABADSÁG ELLENI LÁBBAL TIPRÁSA MIATTI TILTAKOZÁSUK???????? Na most aztán nagyot csökkent az egész EU presztizse... /bár már így is a bányászbéka feneke szintjével lehetett csak összehasonlítani/
nempolitizálok
2022. május 17. 08:46
Mekkora cselédek ezek a szlovákok. Ha az rtl hazugságait böfögné vissza mint a többi, ünnepelnék. Amúgy a kommunizmusuk is e miatt a szervilis szláv mentalitás miatt volt még a mienkénél is jóval szarabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik