Fogalmuk sincs, ki a közös gyerekek biológiai apja

2022. május 14. 13:32

Janó-Veilandics Franciska
Vasárnap
Nem tudjuk megkérdezni a gyerekeket, vajon örülnek-e az extra szülőknek.

„Két házaspár poliamor (többszerelmű) kapcsolatban él, így fogalmuk sincs, ki a közös gyerekek biológiai apja, de az anyák együtt nevelik gyermekeiket. Komolytalannak indult, mégis életre szóló lett két házaspár kapcsolata. Elsősorban csak a szexuális életüket szerették volna megszínesíteni egymással, de azóta is együtt élnek és nevelik korábbi és közös gyermekeiket. Taya és Sean Hartles még 2019-ben találkozott Alysia és Tyler Rodgersszel, mindennapi életüket pedig közös családként élik, immár négy gyermekükkel – utóbbi kettőt az összeköltözés után vállalták, így gyakorlatilag nem tudni (és nem is szeretnének ezzel tisztában lenni), hogy ki a gyerekek biológiai apja.

A párok elmondása alapján nem volt mindig zökkenő- és féltékenységmentes a kapcsolatuk, de állításuk szerint mára egységet képeznek a gyermeknevelés terén is. Aktív TikTok- és Instagram-felhasználók, amely oldalakon keresztül mindig UpToDate-információkkal látják el az egész világot nagy, boldog szivárványcsaládjukról. Úgy élnek, ahogy nekik jólesik, megélve minden bennük rejlő lelki és szexuális vágyat. Több mindenkivel lehet megosztani a házimunkát, az anyagi terheket, a gyermekneveléssel járó felelősséget. Ez mind nagyon jó és gondtalan, boldog életnek hangzik, amelybe minden IS belefér: férj, ágyas, feleség, szerető, haver, barátnő, gyerekek… gyerekek.

Nem tudjuk megkérdezni a gyerekeket, vajon örülnek-e az extra szülőknek – már ha egyáltalán volt ebbe beleszólásuk. Apa és anya már unták egymást, ezért kellett valami plusz, a pulya meg csak törődjön bele a sorsába. Felnőttkorában meg majd meglátjuk milyen lesz, illetve képes-e egészséges párkapcsolat vagy család kialakítására. Ha egy válás képes súlyosan traumatizálni a gyermekeket, miért nem gondoljuk, hogy a »szülőszaporítás« nem eredményezhet hasonlót? Képzeljük el az új kapcsolatban született gyermekeket, ahogy egy orvosi vizsgálaton nem tudják megmondani, vajon örökölhettek-e az édesapjuktól valamilyen betegséget, mert valójában fogalmuk sincs ki is a biológiai nemzőjük.”

Kép forrása: Instagram

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közös kassza???
Hát küzdök, törtetek és dolgozom az asszonyért, gyerekeinkért, na de más f.szi helyett egy percet sem.

Bizonytalanságuk miatt felelősség vállalásuk és önfeláldozásuk is bizonytalan lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés