Game over

2022. május 14. 8:41

Németh Péter
Népszava
Minden döntés a miniszterelnök kezében összpontosul. Igazi felelőse pedig úgysincs semminek.

„Sok-sok kérdés merül fel az emberben, no meg nyilván az is, hogy a terveiről, elképzeléseiről is beszámol majd nekünk az ország ura, és úgy mutatja be csapata tagjait, hogy nekünk, hétköznapi embereknek is elmondja, kitől mit vár, kinek mi lesz a pontos feladata.

Közben elkészült az igazi tablókép is, de addigra kvázi lerágott csont lett az új kormány összetétele. A játék ugyanis csak addig volt érdekes, amíg ki nem derült, kit ejtett, kit tartott meg és kit emelt fel a régi-új miniszterelnök. Hát most már tudjuk: Szijjártó és Varga Mihály, a hűség mintaképei még a közös asztalról is lemaradhatnak, oly stabil a helyük. A többieknek meg azért kellett ott lenniük, mert volt mitől tartaniuk? Vagy tényleg nehéz volt közös időpontot találni, amikor mindenki eleget tudott tenni Orbán meghívásának?

De ne tovább, elég a kremlinológiai fejtegetésekből. A kormány valódi működéséről, a személyi felelősségekről ezután sem fogunk többet megtudni, mint az ezt megelőző időszakokban. Mindazonáltal felesleges is firtatni, pontosan tudjuk, hogy minden döntés a miniszterelnök kezében összpontosul. Igazi felelőse pedig úgysincs semminek, mert ha volna, akkor legalább egy Vargával biztosan kevesebb lenne az új kormányban.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. Az ellenzéknek game over:-)

Nincs elég bolha a szőr között, hogy kormányalakítással foglalkozol?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés