A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban

2022. május 13. 9:05

Puzsér Róbert
Facebook
A Pesti TV állandó szereplői egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz.

„A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban, ami két éven át nagyon nem állt a helyén. A tévécsatorna tartalmáért felelős nyaloncok úgy akarták nap mint nap megfejteni a politikát, hogy nem volt véleményük a világon semmi másról, ugyanis egyáltalán nem volt semmiféle világnézetük. A valóság vizsgálatát nem lehet onnan elkezdeni, hogy Orbán Viktor miért fizet. Egy Jordan Peterson, egy Slavoj Zizek, egy Tölgyessy Péter, egy Csányi Vilmos, egy Moldova György vagy egy Tamás Gáspár Miklós először is elsajátított egy-egy gondolatrendszert a realitásról, amely tértől és időtől független, és abból ereszkedik alá a konkrét közéleti folyamatokhoz, hogy megértse és megértesse azokat. Még Szilvay Gergely és Gulyás Márton is rendelkezik egyfajta értékvilággal meg egy ahhoz tartozó szemlélettel – a fejükben a politika tartozik a valósághoz, és nem a valóság a politikához.

Velük ellentétben a Pesti TV állandó szereplői a nekik kirendelt két év alatt egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz, és még csak nem is az volt a fő baj, hogy rettentő egyoldalúan, hanem az, hogy olyan primitíven és érvénytelenül, ahogy hülyegyerekek pofáznak bele a nagyok dolgába. Az Echo TV és a Kölyökidő keresztezése nem a maga béna sulitévé-jellege miatt volt nézhetetlen, hanem mert a kimondott szavak mögött soha nem volt fedezet, mindössze annak az ismételgetése zajlott, ami a műsorokat gyártó fiatalokra a felnőttek beszédéből ráragadt. A Pesti TV szellemi csődjének az a legfőbb tanulsága, hogy bár a kurzusoknak csak a politikai vélemények értékesek, aki lusta alkotni vagy legalább találni magának egy átfogó gondolatrendszert, az semmilyen témához nem szólhat hozzá értelmesen, még egy olyan nagyon primitív topikhoz sem, mint a kulturkampf. Nem attól lesz valakiből jó élmunkás, hogy állandóan vérben forog a szeme, hanem attól, hogy először is ért ahhoz a munkához, aminek kellő fanatizmussal az élére áll.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha annyira a kultúrharcról szólt, úgy, hogy "nem volt mögötte fedezet", akkor egy ilyen okos ember, mint Puzsér, játszi könnyedséggel döngölné a földbe a műsorban elhangzottakat. Ehhez képest ezt meg sem próbálja, csak fikázza a műsorvezetőket. Nekem ez nagyon úgy tűnik, hogy azért, mert mégsem tudna érdemben érvelni ellene...

Most mondja, hogy azok nem is voltak igazi újságírók. A kultúramocsárban dagonyáztak csak. Primitíven és érvénytelenül, hogyan máshogy.
Nem úgy, mint az összement Indexesek, akikből még egy Telexre is tellett.
A 444, Telex, hír 24, hvg stb. újságírói a kultúrharcot messze elkerülik, mert viszolyognak tőle. A kényes ízlésük visszatartja ettől.
Ja, nem is!

Nekem már a Politikai hobbista indulásakor feltűnt, hogy a baloldali sajtó (444, Telex) szinte minden jobboldalon népszerű dolgot megmagyaráz baloldali szemszögből, és a Hobbista tényleg szándékosan provokatív stílusú volt, ehhez képest egyetlen árva reakció sem érkezett rá soha, még a szokásos címkézés (szélsőjobb, nacionalista, fasiszta) sem.
Csak az lehet a magyarázat, hogy a stílus szándékoltan olyan, mint az övék, viszont a másik oldalon, ráadásul minden vezető hírre adott reakció tények mentén, érvekkel van felépítve, nehéz belekötni. Egyoldalú a témaválasztás? Persze, hiszen ez jobboldali csatorna - viszont, ha a baloldali média valóban "független és objektív", akkor hogyhogy ezek a tények és érvek soha nem kerülnek elő baloldalról? Szóval szerintem ettől féltek, ezért hallgatták agyon baloldalon, mert féltek, hogy reklámot csinálnak neki, és esetleg sokan észreveszik, hogy ki lehet nézni a dobozból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés