Elítélték a szolnoki fiúkat, akik nyilvánosan ünnepelték Hitler születésnapját

2022. május 13. 12:33
Több helyszínre is molinókat helyeztek ki, melyre a diktátortól származó idézetet és horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a tavaly áprilisban Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket, az ítélet nem jogerős. 

A járásbíróság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottakat, akik mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, önkényuralmi jelkép társtettesként elkövetett használata miatt ítélték el. A két, büntetlen előéletű, szélsőségesen nacionalista eszméket valló huszonéves fiatalember – hogy nyilvánosan megemlékezzen Adolf Hitler születésnapjáról – 2021. április 18-án a szolnoki Tiszavirág hídra, majd április 20-án a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy-egy molinót helyezett ki. Ezekre a diktátortól származó idézetet és jól felismerhetően horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság a fiatalabb, alig 20 éves vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg 24 éves társát – aki tettét azzal súlyosbította, hogy a második molinó kihelyezésének napján a buszon és egy forgalmas áruházban horogkeresztet, halálfejet és SS-jelvényeket viselt a felsőruházatán – 300 óra közérdekű munkára ítélte. Mivel az ügyészség mindkét vádlottnál súlyosításért fellebbezett, az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

(MTI, fotó: AFP)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Törvényben van felsorolva kiknek a születésnapját nem szabad megünnepelni? Micsoda diktatúra. Nem csoda, hogy az EU is kötelezettség szegést emleget.

Születésnapjáról nem, de a bécsi döntésekről megemlékezhetnénk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés