A Balaton és Boci termékeket is elérte a háború

2022. május 13. 15:25
A termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, de most a háború miatt gondok lehetnek.

A Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget – közölte Nestlé Hungária Kft. közölte az Indexszel. „Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán” – írták.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti. 

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

Nyitókép: YouTube

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyan, miként, mikor kerültek ezek ukrájniába?

TEHÁT: 2004, 2004, 2008

ÉS AKKOR KIMONDHATJUK: A JÓQRVAÉDESANMYJÁT ANNAK A MEGYÓ-GYURCSÁNY-ALJADÉKNAK, AKI KISZERVEZTE

"A táblás Boci csokit valóban Csehországban készítik. A táblás csoki gyártását 2004-ben vitték a határon kívülre, miután a Nestlé összevonta szerencsi és diósgyőri gyárát. Azonban nem minden Boci csokit gyártanak a cseheknél, a Boci Szendvicset például Bulgáriában készítik.
Az uniós csatlakozást nem csak a Nestlé használta ki. A Piros Mogyorós gyártását a Sport szelettel együtt szintén 2004-ben költöztette Pozsonyba a Kraft foods, miután bezárta 320 főt foglalkoztató magyar gyárát.

A Balaton szeletet 2008-ban vette meg a Nestlé a Krafttól, és csak ezután helyezték a gyártást Romániába. A Balaton szelet csomagolásán ennek ellenére annyi szerepel csak, hogy az EU-ból származik.

Nemrég az utolsó magyar csokigyár is külföldi kézbe került. A Bonbonettit ugyanis felvásárolta az ukrán Roshen édességipari vállalat. "

nEM EZT KÉRDEZTEM, DE MÁR MEGVAN A VÁLASZ:
Medgyessy, Gyurcsány, 2004, 2004, 2008

Én akartam, de Bokros és Suchmann urak aszonták: sa'nos, má'reket..., visszakérdeztem? hogy, micsoda? EL-KELT! aszonták...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés