Vidéki vagyok, magyarkodom erősen

2022. május 12. 7:22

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Az Orbán-fóbiás politikai gyűlöletkeltés ott folytatódik, ahol április harmadikán be lehetett volna fejezni.

„Elsőként a ganés szívlapát jutott eszembe, hogy azzal kellene háton suppasztani azt az elvetemültet, aki szerint vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak. De gyorsan elvetettem ezt az ötletet, mert erős lett a gyanú bennem, hogy ezt is erőltetett magyarkodásom számlájára írná, és azt harsogná, nem azért irányult ellene vidéki suttyóságom garázda lapátja, mert a XXI. század legmegvetendőbb bélyegét ragasztja éppen több millió sorstársam homlokára.

Bizonyára kitalálta már mindenki, Niedermüller Péterről beszélek, aki a hírt, miszerint négy budapesti fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy egy részeg hajnalon megdobálták és oldalba vizelték a zsinagógát, leegyszerűsítve úgy kommentálta: vidéken sok az antiszemita. Hogy hol? Vidéken? De hiszen ott élnek a sötétben tartott, trágyával etetett gombák, akik már délelőtt tízkor részegek, ostobák, tudatlanok, ezért Orbán Viktorra szavaznak. És helyben is vagyunk. Az Orbán-fóbiás politikai gyűlöletkeltés ott folytatódik, ahol április harmadikán be lehetett volna fejezni. De képtelenek szembenézni a valósággal Gyurcsány kontraszelektált katonái, és szövik tovább hagymázas álmaikat egy olyan világról, ahol újra nekik van igazuk. Így lesz négy részeg budapesti fiatalból tradicionálisan antiszemita szociokulturális miliő vidéken.

Ne feledjük, ez az a Niedermüller Péter, aki gondolkodás nélkül próbálta ellehetetleníteni a zsidó identitását büszkén vállaló Heti Tévét, a 100 Tagú Cigányzenekart, csak mert akkoriban más kisebbségek támogatása tűnt kifizetődőbbnek. Szerencsére nem sikerült neki. Ám így az ő aggódása zsidó honfitársaink sorsa iránt nem áll túl szilárd talapzaton. Úgy is mondhatnánk, őket is csak arra próbálja felhasználni, hogy a kétségtelenül bunkó és elítélendő atrocitás ürügye mentén a mélyen gyűlölt nemzeti oldalba rúghasson sokadjára még egyet.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés