A céltalan „orbánozás” az ellenzék egyik legnagyobb önbecsapása

2022. május 12. 13:31

Donáth Anna
Magyar Hang
Meg kell haladnunk a magyar társadalmat is mérgező szélsőséges individualizmust.

„Magyarország elmúlt 170 éves történelme a rendszerváltások véget nem érő sorozata, ahol az újonnan felálló rendszer többnyire az előző tagadására épült. Egyszer Orbán Viktor rendszerének is vége lesz – lehet, hogy választásokon, lehet, hogy máshogyan. Nekünk az a felelősségünk, hogy megszakítsuk ezt a kört: hogy ne puszta tagadásból építsünk fel egy új rendszert egy fél nemzet számára, miközben a másik fele ismét azt érezheti, hogy kizárták a saját országából. Tagadás helyett alkotnunk kell: olyan alternatívát, ami a magyarok többségének vonzó és hiteles választás lehet nemcsak a jelenlegi, hanem a korábbi rendszerekhez képest is.

Ehhez nem csak választástechnikai együttműködésre, és nem is csak politikai tartalmi egyetértésre van szükség az ellenzék részéről. Közös eszme és közös értékrendszer köré kell szerveznünk mindazokat, akik másképp szeretnének élni, és más jövőt képzelnek el Magyarországon, mint amit most tapasztalnak. Világos képet kell alkotnunk arról, hogyan akarunk élni, és milyen új országot szeretnénk építeni magunknak és gyermekeiknek.

Messziről indulunk. Ahogy korábbi cikkemben írtam: a céltalan »orbánozás« az ellenzék egyik legnagyobb önbecsapása, amely aktívan akadályozza egy közös, átélhető történet felépítését és elmesélését. Április 3. megmutatta, hogy az ellenzéki összefogás önmagában délibáb volt, mert megadta az ellenzéki közösségépítés illúzióját, miközben identitása kimerült ebben a vég nélküli orbánozásban, és híján volt a megfogható és megélhető pozitív tartalomnak. A feladat adott: ezen kell túllépnünk, és karakteres politikai ajánlatot adnunk a választópolgároknak.”

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na igen, "közös eszme és közös értékrendszer". Kivel közös? Mert a globalizmus, a multikulti, a hisztérikus zöldítés, a genderizmus, a vókizmus importja és az európai birodalom az újmarxista nemzetközi baloldallal közös eszméitek, nem velünk. Ezek közül három világbirodalom építés, kettő idiótaság, kompromisszumos egyetértés csak a zöldkérdésekben lehetséges. Hová lett például a 'jóléti társadalom, szociális piacgazdaság" hagyományos baloldali eszméje? És mi van a 'nemzeti minimummal'? Van-e bármi is, amit a társadalom többsége, még az ellenzéki szavazók jórésze előtt is népszerű intézkedésekből/'eszmékből' (mint pl. a családtámogatás, a közmunka, az adócsökkentés vagy a rezsileszorítás), ha némileg módosítva is, továbbvinnétek? Vagy mindent kidobnátok a kukába, úgy, ahogy van? Mert ilyesmit azért várt volna tőletek a nép, helyette azonban fellengzős dumákat kapott indiai szemműtétekről meg kevesebb fűtésről és mosdásról.

Nem csak a végtelenített orbánozással van itt gond Annácska, meg a buta diktátorozással, nicssajtószabadságozással és korrupciózással, hanem úgy ahogy van az egésszel, kezdve az eszméktől, Apró Antal famíliáján keresztül a tehetségtelennél tehetségtelenebb politikusokig bezárólag. Ha csak az orbánozást hagyjátok abba, akkor elvesztitek a szavazóitok legvérmesebb részét, akik majd elhúznak a balszélre egy O1G párt mögé.

Az O1G kitalálóját kipellengéreztétek már? Vagy még mindig rontja nálatok az összefogás levegőjét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés