Fekete-Győr az Országgyűlésben: Ez így nem Országgyűlés

2022. május 9. 14:16
Első alkalommal szólalt fel a parlamentben a Momentum-frakció.

 Fekete-Győr András élete első parlamenti felszólalását intézte hétfőn, a Momentum frakcióvezetője először is a magyar parlament tekintélyét dicsérte, mégpedig olyan nevekkel, mint Kéthly Anna és Nagy Imre, majd elmondta: a Momentumosok hisznek a parlamenti demokráciában, ezért is tették le az alakuló ülésen az esküt. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez egy „megtépázott tekintélyű parlament”.

Mint mondta, szerinte a parlamentben „az egyik oldal mindent megszavaz, másik oldal mindent leszavaz”, ez azonban szerinte nem működőképes. Fekete-Győr András szerint a Momentum „Kossuth Lajos elképzelését” szeretné követni, ezért minden eredményt el fog ismerni, de minden hiányosságot is hangsúlyozni fog. 

Dömötör: Ne képviseljék a 2010 előtti bukott politikát, ne dobjanak füstgránátot

A Momentum frakcióvezetőjének Dömötör Csaba válaszolt, aki először is jó munkát, sok sikert kívánt minden, első alkalommal parlamentbe jutó képviselőnek. Majd emlékeztette Fekete-Győr Andrást: pár héttel ezelőtt épp a Momentum gondolkodott azon, hogy bojkottálják az Országgyűlést, és megkérte, hogy ha ismer olyan baloldali képviselőt, aki még nem tette le a képviselői esküjét, győzze meg arról, hogy tegye meg. 

Dömötör ezek után pár javaslatot is tett a Momentumnak, ezek közül az egyik: ne kampányoljanak külhoni magyar pártok ellen – utalva ezalatt arra, hogy Fekete-Győr a múltban a Momentum romániai testvérpártja mellett kampányolt –, ne fúrják meg az Olimpiát, és ne tegyenek elhamarkodott kijelentéseket a háború kapcsán. 

Ha pedig nem értenek egyet a kormánnyal – ami egyébként teljesen jogukban áll –, ne dobjanak füstgránátot a rendőrre”

– tette hozzá Dömötör. Azt is javasolta a frakcióvezetőnek, hogy inkább ne mosson elektromos rollert zuhany alatt. Végül arra is megkérte a Momentumot: ne képviseljék a 2010 előtti bukott politikát, azonban, mint mondta, „egyfajta DK-s ifjúsági tagozatként” ez elég nehéz lesz a pártnak. 

Kapcsolódó

Bejutott a Momentum: megnyitott a szelfigyár a parlamentben

Fekete-Győr András nagyokat fotózott az alakuló ülésen. Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Mint mondta, szerinte a parlamentben az egyik oldal mindent megszavaz, másik oldal mindent leszavaz, ez azonban szerinte nem működőképes."

De működőképes, majd meglátod.

Láttad, hogy Kövér mekkorát fújt Fegyőr felszólalása után?:-))))

Végignéztem.
Nagyon megalázó volt az ellenzék számára, de maguknak köszönhetik.
Többször a fejükre olvasták, hogy amit most kívánatosnak tartanának, az már megvalósult részben vagy egészben, de akkoriban egyébként sem szavazták meg.

Túl sokat kérsz tőle:-))))

Nézzük a francia frakció "étlapját", mit közvetítenek......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés