Belül tágasabb?

2022. május 7. 9:53

Lendvai Ildikó
Népszava
Pénteken a miniszterelnök azzal a hírrel villanyozott fel, hogy jelentős mértékben lecseréli a régi kormánytagokat.

„Pénteken a miniszterelnök azzal a hírrel villanyozott fel, hogy jelentős mértékben lecseréli a régi kormánytagokat: »Sok új embert akarok behozni«. Lehet, ha értesülök a kilétükről, nem leszek ilyen felhőtlenül boldog, de ezt a pár napot még kiélvezem. A folyamatot csupán a bőség zavara nehezíti: »Két vagy három kormányt ki lehetne állítani a magyar jobboldal szellemi felhozatalából«. Micsoda szerencse, hogy végül csak egy lesz. Kettő, pláne három még komolyabb bajokat tudna okozni.

Pedig veszélyes időket élünk. A fő veszély a miniszterelnök szerint az atombomba. Újabban kicsit idegesít, ha valaki ezt emlegeti, de kiderült, hogy a bombát természetesen nem Putyin, hanem Brüsszel dobná ránk az embargóival. Putyin atomfenyegetésében semmi rossz nincs, az oroszok már rég felszerelték az összes rakétájukat magyarjelző műszerekkel. Ahol magyart érzékelnek, azt a területet kihagyják, simán csak körbelövik, és kész. Sajnos Kárpátaljára még nem voltak így felszerelkezve a rakéták, Putyinék egyetlen hibája, hogy túl komolyan vették Trianont.

Ami szintén szóba került. Mármint hogy azért nehéz nekünk olajügyben (tényleg az), mert nincsenek tengereink. »Lennének, ha nem vették volna el őket« – mutatott rá a felelősökre Orbán. Pedig igényeink nyilván jogosak, elvégre mind az Adria, mind az északi tengerek partjain őshonos magyar többség él.

Itthon szerencsére minden a megszokott rendben folyik. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy egy hevesi faluban a fideszes alpolgármester nyugodtan elterelt egy patakot a saját telkére, a pisztrángos medencéjébe. Ráadásul az önkormányzat csöveit tulajdonítva el e nemes célra. Nincs ebben semmi, business as usual, minden erőforrást a megfelelő politikai irányba kell terelni. Hát nem Mészárosék cégei nyerték el az autópálya koncessziót is 35 évre? Isten tartsa meg a főtulajt addig erőben-egészségben. Természetesen nyílt verseny volt, feddhetetlen szakmaisággal, hiszen csak a kiíráson munkálkodó tanácsadó cégeknek 800 milliót fizettek. Ehhez képest mi az a vacak patak!

Nem könnyű az ellenzéknek ebben a világban megtalálnia a helyét. Mennyire kívül a rendszeren, és mennyire szükségképpen belül? Mostanában két ezzel kapcsolatos kérdésben kellett dönteniük. Egyikben a parlamenti részvételről, a másikban a koalíciójuk jövőjéről.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Blablabla és blablabla.
Közben az idő sem szép - de az lesz.
Ez a karón varjú pedig.., de hagyjuk is!

A felvillanyozás óta rángógörcs is van?

Engem meg lelombozott, hogy mint kommunista funkcionárius nem feleltél a kommunista elvtársaid világszerte elkövetett 148 millió erőszakos, időelőtti halálban való bűnsegédi bűnrészességért és haszonélvezetért.

"egy hevesi faluban a fideszes alpolgármester nyugodtan elterelt egy patakot a saját telkére, a pisztrángos medencéjébe"

Ildikó Ön hazudik.

A polgármester nem fideszes,hanem független. Azóta lemondott és a testület feloszlatta magát.
Önök 2006 öszödi beszéd után miért nem mondtak le? Miért nem kezdeményezték az országgyűlés feloszlatását? Önök bizalmat szavaztak az elkúró Gyurcsány Ferencnek az országot lekurvázónak. Netán úgy gondolták, hogy Önök nem az ország polgárai?

A Népszava még él?

Még te Putyinozól, amikor nemrég még a seggüket nyaltad a Szovjeteknek. TE ti voltatok azok, akik, ha az orosz egy teherautó almát kért, ti néggyel küldtetek, ti kis szorgalmasok.
Egy mérhetetlen pártnak vagy a szószólója. Nem tűnt fel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés