Az atombomba hete

2022. május 7. 20:27

Bolgár György
Népszava
Ha Orbán megszüntetné az árstopot, akkor embargó nélkül is 700-ért tankolnánk.

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban az Európai Bizottság orosz olajembargós tervéről), hogy »ez a javaslat így, ebben a formájában felér egy, a magyar gazdaságra ledobott atombombával«.

Ezzel szemben a tény az, hogy először is az atombombát nem az EU, hanem Oroszország dobta le Európára és az egész világgazdaságra, amikor megtámadta Ukrajnát. Másodszor pedig az Európai Unió nem háborúzik velünk, hanem erős és közös választ szeretne adni az orosz agresszióra. Ha ezt a kis Magyarország egyedül nem hajlandó támogatni, akkor sem lesz semmilyen bombázás. Az agresszor ugyanis Moszkvában van, nem Brüsszelben.

Azt állította ezenkívül Orbán (ugyanott), hogy a javaslat »azt jelentené, hogy holnap reggeltől 700 forint lenne a benzin és 800 forint a gázolaj,… ezért mondom, hogy ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra, és ezt mi nem fogadhatjuk el«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem az olajimport betiltásától lenne ilyen magas az üzemanyag ára, hiszen az már most is ennyi az unió országaiban, tekintve, hogy ilyen a világpiaci ár, más országokban pedig nem fagyasztották be az árakat. Ha Orbán megszüntetné az árstopot, akkor embargó nélkül is 700-ért tankolnánk. De nekünk szerencsére igazi emberbarát miniszterelnökünk van, aki még a gazdaság törvényeit is át tudja írni. Kétharmaddal. Pardon, egyedül.”

Kép forrása: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hihetetlen, hogy drágabolgár úr még aktív.

Bolgár elvtárs szeretné, ha belepusztulna a magyar gazdaság az energiahordozók hiányába, mert akkor a romokon megbukhatna az általa eszetlenül gyűlölt szabadon választott magyar kormány:
Ezzel nem segítene az ukránoknak, mert az oroszok a világ más részein is el tudják adni ezeket a keresett termékeket.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, az IMF és a Világbank tavaszi ülésén arra kérte az EU-t, hogy ne vezessen be olajembargót, mondván, azzal jelentősen megnövelnék a világpiaci nyersanyagárakat, ami komoly kockázatot jelentene nemcsak az európai, de a tengerentúli gazdaságoknak is. A konferencián az is elhangzott, hogy Oroszország viszonylag könnyedén képes lehet más piacokat találni a kőolajszállításainak például Ázsiában (India, Kína). A JP Morgan közben kiszámolta, hogy a Brent típusú olaj jelenlegi 100-110 dollár körüli hordónkénti ára 175 dollárig is felkúszhat, ha bevezetik az embargót.

De mit számítanak az amerikai pénzügyminiszter racionális érvei, ha Drága Bolgár úr mindenáron Magyarország tönkretételén agyal.
Ő attól boldog, ha árthat.

"Ezzel szemben a tény az, hogy először is az atombombát nem az EU, hanem Oroszország dobta le Európára és az egész világgazdaságra, amikor megtámadta Ukrajnát."

NEM EZ A TÉNY!

A tény ok-okozati összefüggésben: a háború USA és EU segédlettel 2013-2014 években kezdődött, amikor megrendezték a Majdant, a kormány buktatást. Folytatódott a polgárháborúval. Ez eredményezte, hogy az orosz nemzetiségű Ukrajnában élő polgárok segítése miatt Oroszország belépett a háborúba.

Ezt, amit leírtál soha nem ismerik el, ilyenkor mindig az jön, hogy egy szuverén országnak joga van megválasztani, milyen szövetséghez akar tartozni.

Arról nem esik szó, hogy a Janukovics idején szintén szuverén Ukrajnának joga volt az EU helyett a Putyin által ajánlott Eurázsiai Gazdasági Szövetséget választani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés