Európa nem bírja ki a következő telet orosz gáz és olaj nélkül

2022. május 6. 14:00

Deák Dániel
Facebook
...de Oroszország kibírja az európaiak pénze nélkül.

„Európa nem bírja ki a következő telet orosz gáz és olaj nélkül, de Oroszország kibírja az európaiak pénze nélkül – nagyjából így foglalható össze a helyzet. Mindeközben az Európai Bizottság komoly arcvesztésen megy keresztül az átgondolatlan embargós tervek miatt. Nézzük:

Az elmúlt hetekben lehetett már hallani, hogy Brüsszelben teljes olajembergó bevezetésén dolgoznak Oroszországgal szemben. Már akkor lehetett tudni, hogy ez egyáltalán nem racionális döntés, hiszen az európai gazdaság nagymértékben függ az orosz olajtól és gáztól, miközben az oroszok kibírják az európaiak pénze nélkül, nem állítják le egy esetleges embergó miatt a háborút.

Az Európai Parlament balliberális többsége ideológiai okok miatt folyamatosan nyomást helyezett a Bizottságra, Ursula von der Leyen pedig átgondolatlanul rohant a teljes embargós javaslat irányába, amelyet most már egyre több tagállam elutasít. Azt hitték, hogy a május 9-i orosz győzelmi ünnepségre majd jól bemutatnak az oroszoknak.

A valóság azonban közbeszólt: nem csak Magyarország, hanem Csehország, Szlovákia, Bulgária, Olaszország és Görögország sem támogatja a javaslatot, de vélhetően a németek is abban reménykednek a háttérben, hogy végül elbukik a Bizottság terve.

Brüsszelben nem racionálisan gondolkoznak, figyelembe sem veszik az európaiak alapvető létérdekeit, az európai versenyképességről nem is beszélve, amit a magas energiaárak mellett el is felejthetünk.

A brüsszeli terveket ráadásul csak kedden küldték el a tagállamoknak, a kormányok is lényegében a sajtóból tájékozódtak eddig. Ez így nagyon amatőr, nem kell csodálkozni azon, hogy az eredeti brüsszeli elképzelésekből a végén nem marad nagyon semmi.”

Nyitókép: Pau Barrena / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Keresgéltem, de nem sikerült. Oroszország teljes kőolaj exportjának hány százaléka lehet az európai uniós?
Állítólag kb 10%. Ezzel akarjuk tönkre tenni az oroszokat? Magunkat 100%, hogy sikerül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés