Rendszeren belülről!

2022. május 5. 8:56

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Az ellenzéknek el kellene fogadnia, hogy nincs élet a NER-en kívül.

„Nekik is hasznosabb lenne, ha inkább politikai alternatívát állítanának, értelmes javaslatokkal jelentkeznének, konstruktív módon állnának a nemzetstratégiai kérdésekhez, de leginkább az emberek ügyes-bajos dolgaival törődnének, nem pedig a rendszer megbuktatásával hitegetnék magukat, a nyugati partnereiket és a szavazóikat. Mert a hatalom valóban a népé, nem a levitézlett »eliteké«, de legkevésbé a nyugati érdekcsoportoké kell hogy legyen.

A bölcsek köve sosem volt a politikacsináló balliberális értelmiség birtokában, ahogy a nyugati minták kritika nélküli másolása és adaptálása sem lehet a kizárólagosan helyes út. Ezt kellene belátni a baloldalon.

Ezt támasztja alá az ellenzék számára történelmi kudarccal végződő választás is, aminek tanulsága az, hogy az ellenzék vagy »konszolidálódik« a rendszerhez, vagy örökre outsider marad.

A probléma viszont éppen az, hogy a ma »regnáló« ellenzék képtelen belátni a magabíró Magyarország szükségességét. Már csak azért sem, mert ez az ellenzék kívülről lett megszervezve. Tehát nehezen várunk addig hasznos ellenzéki politikát, amíg nincs ellenzékváltás, vagy nem történik »nemzeti fordulat« a baloldalon. De mit is kellene az ellenzéknek magáévá tennie a NER-ben való lét elfogadásával? Először is azt, hogy a munkaalapú társadalom sikeres, a segélyezésen nyugvó szociális háló önmagában nem működik – 2010 előtt kipróbálták, és nem vált be.

Másodszor az ellenzéknek el kellene fogadnia azt az alapvetést, miszerint a Kárpát-medencében élő magyarság a nemzet elidegeníthetetlen része, ennek pedig kulturális, gazdasági vonatkozásai vannak, illetve a politikára nézve kötelességek sorát jelenti. Ebben benne van a kettős állampolgárság intézménye és a szavazati jog is. Harmadszor be kellene látni azt is, hogy a demográfiai problémákra a bevándorlás nem megoldás, a családtámogatási rendszer nem politikai kérdés, hanem a túlélésünk záloga.” 

Fotó: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Soros adóemelésre és különadók bevezetésére akarja kényszeríteni Orbánt meg arra, hogy átdolgoztassa a költségvetést.
Szóval különb-különb féle megszorításokat akar ránk kényszeríteni a Soros, hogy a választások előtti osztogatást ezerszeresen visszavetesse a feribátyámoktól meg a zemberektől.

A Zorbán meg ezt nem engedi, nem emel adót és nem lesznek különadók se, sőt a zinfláció mértéke is 5%.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés