Randalírozó fiatalok hajnalban levizelték a Dohány utcai zsinagóga falát

2022. május 3. 7:38

Niedermüller Péter
Facebook
Ezért gyertyát gyújtottam azon a helyen.

„Ma hajnalban randalírozó fiatalok egy csoportja meggyalázta a Dohány utcai zsinagóga épületét. Náci jelszavakat üvöltöztek, üres sörös dobozokat hajigáltak, sőt, levizelték a zsinagóga falát. Minderre nincs mentség. Sem az életkor, sem a részegség, sem semmi nem magyarázhatja ezt a viselkedést. Erzsébetváros polgármestereként, és mint magyar állampolgár mélyen megvetem és elítélem ezt a magatartást, és egyben bocsánatot kérek zsidó honfitársaimtól, hogy ez megtörténhetett.

Szeretném, ha Erzsébetváros zsidó lakói tudnák, az Önkormányzat mindent megtesz, hogy Önök biztonságban érezzék magukat, hogy érezzék, ez a kerület mindannyiunk otthona, hogy mi mindannyian a leghatározottabban elutasítjuk az antiszemitizmus minden formáját. Ezt a szilárd elkötelezettséget kifejezendő ma este gyertyát gyújtottam Szücs Balázs alpolgármester úrral ott, azon a helyen, ahol a fiatalok tegnap éjszaka meggyalázták a zsinagóga épületét.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

150.000 zsidó nácinak sok leszármazottja lehet:
A Wehrmacht tele volt zsidó és részben zsidó katonákkal. Erről írt Bryan Mark Rigg: Hitler zsidó katonái című könyvében (University Press of Kansas, 2002)

A legmagasabb rangú közülük Erhard Milch Feldmarschall (tábornagy) volt, Göring helyettese a légierőnél. A félzsidó Helmut Wilberg például szintén a Luftwaffe-nél volt tábornok.

A szerző témában második kötete (Hitler zsidó katonáinak életrajzaiból) fülszövegében azt írja: „Százötvenezerre tehető azoknak a zsidó és részben zsidó katonáknak a száma, akik a második világháború során a német véderőnél szolgáltak.”

A főtisztek közül 77 volt zsidó származású, közülük 25 tábornok.
Az alacsonyabb rangúak közül a legelismertebb egy olyan katona, aki a kurszki páncélos csatában hat szovjet páncélos megsemmisítésért kapott kitüntetést. (The Age, 1997. április 4.)

Kutyák is lehettek, de jobb a zsidókártyát lobogtatni, Zelenszkij is ezt teszi, divatja van.
Részeg fiatalok nagyon szokták keresni, hogy mit vizeljenek le.
Lehet ezt tovább is fokozni: anno, jobbikosok horogkeresztet írva le vizeltek valahol az országban - akkor, amikor még rosszak voltak és nem gyurcsányosodtak még el.

Takarításról nem volt szó:-)

Ez a gyertyagyújtás a lehugyozott fal előtt tényleg szürreális.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés