Szabad-e az a sajtó, amelyet nem érdekel a valóság?

2022. május 3. 13:31

Varga Judit
Facebook
Ismét közzétette listáját a „függetlenobjektív” Riporterek Határok Nélkül.

„Szabad-e az a sajtó, amelyet nem érdekel a valóság?

Ismét közzétette listáját a »függetlenobjektív« Riporterek Határok Nélkül szervezet, melyben a magyarországi sajtószabadságot természetesen egyre rosszabbnak ítélik meg.

Érdekes látni, hogy az az ország, ahol a médiában valódi pluralizmus érvényesül, kiüti a NGO-knál a biztosítékot, miközben a nyugat-európai liberális véleményhegemónia még csak el sem éri az elemzők ingerküszöbét.

Személyes tapasztalatból tudom, milyen nehéz a nyugat-európai buborékban megosztani olyan érveket és álláspontokat, amelyek nem egyeznek a liberális fősodor ideológiai elvárásaival. A véleménycikkeinket nem hozzák le, ha pedig esetleg olyan jól sikerül egy interjú, hogy az meggyőző lehet a nyugati olvasók számára is, akkor visszakoznak a megjelentetésétől. Mindeközben kérdések helyett csak elfogult vádakat fogalmaznak meg…

Ez persze a liberális NGO-k szerint rendben van. Fontos ezért emlékeztetni őket: a valóság teljes megtagadása nem egyenlő a sajtószabadsággal!”

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Attól szabad a sajtó, hogy függetlenobjektíven és következmények nélkül bármit hazudhatnak. Ez a globalista sajtóra érvényes leginkább.

Miután kitiltották az orosz csatornákat a médiából, Moldova sajtószabadság-indexe a 89. helyről a 40. helyre emelkedett.
Hát valahogy így működik ez...

Néha a sajtó tényleg nem lehet független. Ballib bírák rendre a konzervatív sajtó ellen hoznak ítéletet és pénzbüntetést.

Hiányzik a diktatúrátok? A semmit se érő?
„Ha a választók az állami híradások alapján döntenének, nem lett volna rendszerváltás, hisz 1989 őszén az állampárt és a kormány kezében volt a média, de ez nem érdekelte az embereket.” (Kéri László, Népszava, 2018. április 7.)

Ebben igaza van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés