Anyának lenni Isten egyik csodája és misztériuma

2022. május 1. 13:00

Szentkirályi Alexandra
Vendégszerző
A gyermek egy nagy, bátor igen az életre és a jövőre.

„Az anyák ha észreveszik, hogy már csak négy szelet pite maradt a tányéron öt emberre, azonnal közlik, hogy amúgy ők sosem rajongtak a pitéért – ez az idézet jól megfogja az anyaság lényegét.

A legszebb szó, amit életemben hallottam: mama. Anyának lenni téren és időn, szokásokon és szerepeken túl ugyanazt jelenti: Isten egyik csodája és misztériuma, amiben minden édesanya osztozik. Két emberből egy harmadik, önálló ember születik. Hogy van valaki, aki miatt teljesen átrendeződik az élet perspektívája, és az anyaság, a szülővé válás prizmáján keresztül alakul újjá.

Minden alkalommal szívbe markoló élmény számomra az ukrán háború elől menekülő édesanyák látványa, akik a gyermekeikkel úgy érkeznek meg hozzánk, hogy maguknak alig pakolnak valamit a csomagjukba, de a gyermekeiknek szinte mindent elhoznak. Mi ez, ha nem a feltétel nélküli szeretet, a legteljesebb odaadás mintája?

Vélhetően mindannyian küzdünk azzal a sokszor riasztó érzéssel, hogy nem tudunk mindent tökéletesen csinálni, pedig a legjobbat szeretnénk megadni a gyermekünknek. Tudom, hogy sokaknak nem vagy csak nagyon nehezen adatik meg egy gyerek, mások pedig nélkülük is teljesnek érzik az életüket, de számomra semmi nem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amit az anyaságtól kapok. A gyermek nem más, mint remény. Egy nagy, bátor igen az életre és a jövőre.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés