Ungár Péter: „Ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk”

2022. április 29. 21:03
Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás” – jelezte az LMP frakcióvezetője.

Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás, az önsajnáltatásról és önmagáról szól, pedig azokról kéne, akik ezt finanszírozzák” – idézi az LMP frakcióvezetőjét az atv.hu.

„Vannak emberek – és igenis nekik is van felelősségük a saját szavaikért –, akik elmondják folyamatosan a tuti receptet, ahogy meg lehet dönteni az Orbán-rendszert, hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Bajnai Gordon, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, mikor kicsoda. És ezek az emberek egyszerűen képtelenek biológiailag az önreflexióra. Szerintem ezt lehessen elmondani” – hangzott el az Index Kibeszélő című műsorában Ungár Pétertől, aki úgy gondolja,

az ellenzéki hat pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, és ez súlyos probléma.

„Ha azt mondjuk, hogy baloldalinak lenni vagy baloldali gazdaságpolitikai, társadalompolitikai gondolatokat gondolni rossz dolog, soha nem lesz többsége a baloldalnak. Ha elfogadjuk a Fidesz-narratívát, amit a »baloldali« szóval, vagy a »liberális«, vagy a »zöld« szóval csinál, akkor soha nem fogunk tudni társadalmi többséget szerezni, mert senki az égadta világon nem fog olyanra szavazni, aki önmagát sem tudja büszkén vállalni” – fejtette ki.

Ungár szerint a kampány során hibáztak abban, hogy átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak, ezért is vesztettek el baloldali szavazóköröket. 

„A választójogi rendszer nagyobb részét alapvetően kétharmados módon tudjuk megváltoztatni. Kétharmaddal kell ahhoz nyerni. Nemhogy nem nyertünk kétharmaddal, hanem kétharmaddal vesztettünk” – mondta Ungár.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most is azt toljátok ezerrel, hogy csalás volt, választási csalás. Ezért is nevezitek magatokat moslékkoalicíónak.
Legalább te felébredtél és reálisan látod a helyzeteteket.

Orbán Viktor elmondta, hogy minden választási rendszerben győzött. A többi kifogás nyafogás az ellenzék, így Ungár Péter részéről is.
Hallgatott volna az anyukájára. Az egy nagyon okos nő.

A fidesz győzelme nem az utolsó két hónap ellenzéki kampány alatt dőlt el.
12 év munkája van benne mind a két oldalnak:-)
Egyébként szerintem az alapötlet volt hibás, miszerint ha az ellenzéki szavazókat papíron összeadják, ez megvalósul az életben is.

Szia! Az meglesz, hiszen megélhetési politikusok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés