Döngetik a nyitott kaput

2022. április 28. 6:31

Pilhál György
Magyar Nemzet
A 2010-es Fidesz-kormányok óta újra rabigában szenved a liberális újságírás.

„Egy minapi, a V4-országokban végzett, az Európai Bizottság által kezdeményezett felmérés szerint a válaszadók több mint fele aggódik a sajtószabadság állapota miatt. Arányait tekintve nálunk, Magyarországon aggódnak a legtöbben: csupán harminc százalék nyilatkozott úgy, hogy szabad a sajtó – adta hírül a brit The Guardian. (Különös. Kétharmaddal nyert a kormányoldal, de hetven százalék szerint nincs sajtószabadság. Roppant különös.) A portál idézte Munk Veronikát, a Telex főszerkesztő asszonyát, aki úgy nyilatkozott, hogy a sajtószabadság magyarországi helyzetének gyors romlása figyelmeztetésül szolgálhat másoknak is.

(Olvasgatva a Telex kormányszapuló cikkeit, csodálkozom, hogy Veronika asszonyt még nem vitte el a nagy fekete autó.) Érdekes, engem még sosem kérdezgettek ilyen felmérőemberek. Én viszont most megkérdezem a tisztelt olvasót: tud-e ön olyan hazai sajtótermékről, amit valaha is korlátozott, betiltott volna az Orbán-kormány? Nem? Én sem.

Nemzeti kormányok idején idehaza örökké lábbal tiporják a sajtószabadságot. Néhai Göncz Árpád államfő 1993-ban az olasz La Stampa című baloldali lapnak panaszkodott is a magyar liberális médiumokat ért támadásokról. (Ami azért volt érdekes, mert az Új Magyarországot, a Pesti Hírlapot és a Magyar Fórumot leszámítva a teljes sajtót ők uralták, tokkal-vonóval.) Később, az MSZP–SZDSZ-időkben nem volt baj a médiával, ám a 2010-es Fidesz-kormányok óta újra rabigában szenved a liberális újságírás. Ezt onnan tudni, mert örökké erről ír, beszél, szitkozódik az összes elnyomott hazai ellenzéki újság, rádió és televízió. (Helyszűke miatt nem sorolom őket.)”

Fotó: Fortepan

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszabadságban 20% tulajdonrésze volt az mszp-nek. Nem kellett nekik, eladták.
Ilyenkor nem érvényes a piac szabad működése, hogy amikor veszteséget termel, meg kell szüntetni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés