Márki-Zay nem tudta leváltani az alpolgármesterét, ezért minden feladatkörét elvonta

2022. április 28. 20:02
„Nem politikai, hanem munkáltatói döntés született” – írta Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-oldalán.

„A mai közgyűlésen javaslatot tettem Kis Andrea alpolgármesteri megbízásának visszavonására és Gyöngyösi Ferenc alpolgármesteri kinevezésére, mert a ciklus hátralévő részéhez személyváltoztatásokra van szükség a hivatal vezetésében. Ezt a lépést a hivatalban és a vásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség indokolta, de a közös választási siker érdekében a döntést április 3-a utánig halogattuk. Természetesen Kis Andrea pártjának semmi köze az ügyhöz, a kormányzati visszaélések elleni küzdelem továbbra is mindannyiunk közös célja”írja a Facebookon Márki-Zay Péter, aki szerint nem politikai, hanem munkáltatói döntés született.

Hozzátette: Nálunk demokrácia van, ennek köszönhetően a mai közgyűlésen egy szavazat hiányzott a megbízás visszavonásához.

Emiatt éltem a törvény adta jogkörömmel, és Kis Andreától alpolgármesteri feladatait teljeskörűen megvontam.

A döntéstől függetlenül Gyöngyösi Ferenc külön juttatás nélkül is segítséget nyújt a város vezetésében. A következő 2,5 évben a vásárhelyieknek tett választási ígéreteim betartására fogok törekedni, amihez hivatali beosztástól függetlenül továbbra is mindenkinek a segítségére számítok, és azt hálásan köszönöm.”

Korábban megírtuk, hogy Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltását javasolta csütörtökön Márki-Zay Péter. A polgármester a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalásra tett javaslatot, de Kis Andrea azt kérte, ahogy megválasztásáról, leváltásáról is nyílt ülésen döntsenek.

A szocialista politikus a javaslathoz csak annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) jelezte, a város vezetőinek „egymás közti leszámolásában” nem akarnak részt venni, ezért a Fidesz-KDNP képviselői kivonultak a napirend tárgyalásáról, a titkos szavazáson sem vettek részt. A minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak.

A közgyűlés – a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján – visszavonta az önkormányzati bérlakások díjának emeléséről szóló tavalyi döntését. A lakóknak a befizetett többlet bérleti díjat jóváírják.

Cseri Tamás közölte, a kormány szándéka egyértelmű az volt, hogy megvédje a pandémia alatt az embereket kiadásaik növekedésétől. Az önkormányzat megpróbálta ezt kicselezni, a kormányhivatal azonban megállapította ennek törvénytelenségét – tette hozzá.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Épül Hódmezőn a Szeretetország.

Van benne egy kis Mussolini is.

Mimamós figurát akar a helyére tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés