Az ellenzék sokszor nem a magyar emberek megélt valóságából indult ki

2022. április 25. 13:33

Ungár Péter
Facebook
Van sok olyan kritika a kormány politikájával szemben, amely a magyar valóságból indul ki.

„Az egyik kritika, amit én is megfogalmaztam az ellenzékről az az, hogy sokszor nem a magyar emberek megélt valóságából indult ki. A helyzet ugyanakkor az, hogy van sok olyan kritika a kormány politikájával szemben, amely a magyar valóságból indul ki.

Ma hazánkban a KSH új adatai alapján is nagy arányban születnek gyermekek házasságon kívül élettársi kapcsolatba. Az LMP álláspontja az, hogy nem szabad, hogy egy gyermeket hátrány érjen azért, mert szülei nem házasságban élnek. Nagy része a családtámogatási rendszernek hasznos és fontos, de nem szabad megkülönböztetni azokat a gyermekeket, akik élettársi kapcsolatban nőnek föl.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen. Ha az LMP a megélt valóságból indult volna ki, nem lenne tagja a Parlamentnek.
Ungár csalódást okozott azzal, hogy személyesen összegyurcsányozta magát. Schmuck szerint ő tárgyalt egy személyben arról, hogy a DK adjon egy embert az lmp-nek.

A fidesz önálló lett. Az LMP be sem jutott volna a Parlamentbe. De az egy emberért, akit a dk-tól kapott, örökre hálásnak kell lenniük.

Nem értem mi a problémája, mert az élettársi házasságban is igénybe vehetők a családi kedvezmények.

"Ha az élettársak közös gyermeküket nevelik és emiatt családi pótlékra jogosultak, mindkét szülő jogosult a családi kedvezmény érvényesítésére év közben, adóelőleg-nyilatkozattal és év végén, az szja-bevallásban is."
https://nav.gov.hu/ugyfelirany..

"Élettársak (házastársak) kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak CSOK-ra. A jogosultságnak nem feltétele a regisztrált élettársi kapcsolat. Az élettársi kapcsolatról és annak fennállásáról a CSOK kérelemben szükséges nyilatkozniuk. További feltétel, hogy mindketten tulajdonrészt szerezzenek a CSOK igénybevételével vásárolt lakásban. stb"
https://hitelnet.hu/tamogataso..

Ungárban az egyenes véleményét kedveltem, mégha nem is értettem vele egyet. Mostantól nincs mit kedvelni benne, annyira összegyurcsányozta magát.

Nagy csalódás Ungár.
Én sem értem, miért adta meg magát Gyurcsánynak?
Majd akkor áll félre a szája, amikor Gyurcsány benyújtja a számlát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés