Robi, mi lenne, ha elfelejtenénk végre a „balliberális értelmiséget”?

2022. április 23. 18:30

Schiffer András
Facebook
Azokat, akik tizenkét éve tartják túszul az ellenzéki politikát.

„Puzsér Róbert barátom kitűnő írásával (https://hang.hu/public.../negyedik-fulkeforradalom-139686...) 99% -ban egyetértek. Egyetlen bökkenő van, így hangzik: »Hat romlott, hazug és semmirekellő párt túszul ejtette az ellenzéki politikát. Ha a balliberális értelmiség képes felépíteni ezekkel és az Orbán-rendszerrel szemben – nem szövetségben ezekkel és szemben az Orbán-rendszerrel, hanem mindkettővel szemben – egy új szervezetet valamennyire alkalmas állománnyal, akkor kihívhatja a Fideszt, előbb nem.«

Kedves Robi,

mi lenne, ha előbb a »balliberális értelmiséget« felejtenénk el végre?

Azokat, akik harmincx éve »tudják,merik,teszik«. Azokat, akik tizenkét éve tartják túszul az ellenzéki politikát. Azokat, akik az elmúlt négy évben úgy gondolták, hogy a »Free SZFE«, a »Fudan« és a folyamatos putyinozás lesz a nyerő kártya Orbánnal szemben. Azokat, akik úgy gondolják, előjoguk van megmondani, hogy mi a kultúra és a tudomány, kiből lehet színész és író, közgazdász és szociológus ebben az országban. Azokat, akik két diktatúrázás között simán elfogadják az állami támogatást - az ugyanis jár nekik. Azokat, akik az elmúlt két évben minden további nélkül ledobták magukról a liberális gúnyát és amikor éppen nem az »illiberális fasiszta diktatúráról« írtak cikkeket külföldi lapokba, még több jogkorlátozást követeltek Orbántól.

Azokat, akik szívesen konferenciázgatnak a baloldalról, de valahogy mindig csak elitcsoportok privilégiumai mellett sikerül kiállniuk. Azokat, akik 2019-ben tudományosan kimutatták, hogy az összefogás majd aktivizálja a pártnélküliek kritikus tömegét. Azokat, akik 2021-ben meggyőződéssel hirdették, hogy a »csalódott fideszesek« hozzák el a kormányváltást. Azokat, akik 2007-ben még Gyurcsány tb-privatizációs ámokfutása mellett petícióztak, majd

2021 őszén Gyurcsányban találták meg az ellenzéki siker egyetlen akadályát.

Azokat, akiknek a rossz minőségű identitáspolitikai importjától, jóemberkedésétől milliók idegenkednek. Azokat, akik ezeket a milliókat – jó esetben is- megtévesztett agymosottnak látják.

Azokat, akik számára Magyarország akkor sikeres, ha gondolkodás nélkül idomul külhatalmi elvárásokhoz. Azokat, akik az összefüggés-keresőket gond nélkül összeesküvéselmélet-hívőknek bélyegzik, a globális kapitalizmus piszkos játszmáinak leleplezését pedig féknyúznak. Azokat, akik mindig másokon kérik számon a teljesítményelvet.”

(Nyitókép: archív fotó, Magyar Bálint, az SZDSZ országos ügyvivője, képviselőjelölt 1990. március 14-én beszél a Szabad Demokraták Szövetségének választási gyűlésén a Széchenyi lakótelepi zöld iskolában. Mellette jobbra Hortobágyi Zoltán újságíró, az SZDSZ helyi képviselőjelöltje.MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 221 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kutya egyik farka a puzsér, a másik meg a schiffer. Most egymás nyakába borulnak, hátha együtt sikerül csóválni a kutyát.

Ha soha nem szavaztál senkire, akkor bizony neked kuss van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés