Kis anyák napi érzékenyítés

2022. április 23. 22:08
Czefernek Léna
Vasárnap
Lassan nincs is olyan híresség, aki a természetes öregedést választaná.

„Nem múlhat el ünnep anélkül, hogy az arcunkba ne kapjunk egy kis érzékenyítést. Hol erősebben, hol burkoltabb formában. Itt van például az anyák napja, amely eddig mentes volt az efféle sallangoktól. Ám az időzítés tökéletes: hiszen minden anya szereti a gyermekét, akármi történjen is. A természetes szépség kezd kimenni a divatból. Egyre aggasztóbb a helyzet, hiszen fiataljaink lassan már egy olyan világba nőnek bele, ahol a tökéletesség alapkövetelmény, akármibe kerüljön is. Ennek bűvöletében és szorításában felnőni pedig nem könnyű, már a kilencvenes években sem volt az, de a helyzet mára csak fokozódik.

Filterek és különböző programok arzenálja áll rendelkezésére azoknak a gátlásos kamaszoknak, akik nincsenek megelégedve a külsejükkel, hogy a közösségi oldalakon minél tökéletesebb képet mutassanak magukról. Sajnos már Hollywood is beállt a sorba, hiszen lassan nincs is olyan híresség, aki a természetes öregedést választaná – egy-két üdítő színfolttól eltekintve. Persze, aki plasztikáztat, azért is megkapja a magáét, de ez mégis mintha kevésbé volna »ciki«, mint az öregedés egyébként természetes folyamata. Az örök élet illúziója? Ki tudja?

Éppen ezért lehetne nagyon örömteli és figyelemfelkeltő az a kezdeményezés, amelyet a népszerű, brit prémiumkategóriás fehérneműmárka hirdetett anyák napja alkalmából. Egy színes-szagos videó, amelyben hús-vér anyukák (köztük a közel hatvanévesen is gyönyörű Brooke Shields, valamint egy népszerű plus size modell és családja) beszélnek arról, milyen nehéz és egyben gyönyörű feladat az anyaság. Nagyon szép gesztus ez attól a divatmárkától, amely korábban kizárólag tökéletes testű modellekkel volt hajlandó együtt dolgozni.”

(Nyitókép: Meg Ryan amerikai színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én.MTI/EPA/Nina Prommer)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És közben persze megy az érzékenyítés is a "transzgenderű" gyerek anyukával, meg a "plus size" modellel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés