A baloldal önmagát keresi, de nem találja

2022. április 23. 17:19

Petrin László
Magyar Hírlap
A baloldali politikusok úgy ölik egymást, mint a szovjet bolsevikok a párttisztogatások idején.

A keresztény hit vezette ki Európát a barbárságból. Ma is ez a hit képes kivezetni földrészünket a legújabb kori barbárságból, a kontinensen folyó háborúból. Ez a hit képes bevezetni bennünket a háború utáni új Európába is.

A baloldali politikusok úgy ölik most egymást az elveszített választás után, mint a szovjet–orosz bolsevikok a párttisztogatások idején. Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, bődületes kudarccal indulnak neki a következő négy esztendőnek,

gyakorlatilag az elmeháborodás határán tántorognak.

A baloldal végérvényes vereségéről beszélt Kende Péter is, aki az ATV stúdiójában a minap brutális kritikát fogalmazott meg az összefogással szemben.

Ez a vereség már 2018-ban is végérvényes volt, amikor harmadik alkalommal vesztett a baloldal. Nincs tovább. Ez az ellenzék többször is bebizonyította, hogy teljességgel alkalmatlan erre a feladatra, és ezt a következtetést köteles volna ő maga levonni, de nem fogja – fogalmazott a baloldali Kende. Végül kimondta a lényeget: a legnagyobb baj szerinte az, hogy egyik baloldali vezető politikus sem hiteles, megszűnt az erkölcs, már morális megfontolásaik sincsenek.

Szűk három héttel az ország­gyűlési választás után a baloldal még mindig önmagát keresi, de nem találja. Sokan a baloldali összefogás kudarcának okait is próbálják elemezni. Mivel az okokat a mában kutatják, így sohasem fogják azt megtalálni. Ugyanis

vereségük okai a tizenkét évvel ezelőtti időszakra nyúlnak vissza.

A 2010 előtti nyolc év MSZP–SZDSZ-kormányzása ráébresztette a nemzetet arra, hogy el akarják venni tőlünk a szabad jövőválasztás lehetőségét.”

(Nyitókép: Az ellenzék nagygyűlése 2022. március 15-én/MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés