Minden második percben egy gyorshajtó

2022. április 21. 15:08

Karácsony Gergely
Facebook
A közlekedési balesetek Budapesten is hatalmas problémát jelentenek.

„Minden második percben egy gyorshajtó – ez volt a mérlege a rendőrség sebességmérési akciójának Óbudán a múlthéten. Az akció két helyszínén összesen 153 gyorshajtót csíptek el, a sofőrök bírságra számíthatnak.

A közlekedési balesetek Budapesten is hatalmas problémát jelentenek. Az elmúlt években átlagosan hetente egy budapesti vesztette életét közúti balesetben. A célunk az, hogy 2030-ig ez a szám felére, 2050-ig pedig egyenesen nullára csökkenjen. Ennek eléréséért a Fővárosi Önkormányzat átfogó közlekedésbiztonsági stratégiát készít, amit várhatóan idén nyáron társadalmi vitára bocsátunk.

Arra kérek minden Budapesten közlekedőt, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra, hiszen a testi épségünkről, az életünkről lehet szó. Fontos, hogy mindenki betartsa a közlekedési szabályokat, akár gyalogosan, kettő vagy négy keréken közlekedik. De külön kérek mindenkit a sebességhatárok betartására, hiszen a nagyobb sebesség és a nagyobb gépjárművek okozta balesetek lehetnek a legsúlyosabbak.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szia! Üdv és jó sok hozzászólást:-)

Nem értek vele egyet. Budapest egy liberális város, rájuk nem vonatkoznak a szabályok, mert az egyén érdeke a társadalom érdeke felett áll. Gelgely beleszól a magánéletükbe! Lehet, hogy sörért siettek:-) vagy a romkocsmából nem akartak elkésni.

Eddig tartott a kijózanodás a kétharmad után. A detoxban elvégezte a gyászmunkát. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés