Donáth Anna: Már öt meleg barátom költözött el Magyarországról április 3-a óta

2022. április 20. 19:45
A momentumos képviselő véleményével ellentétben, Hidvéghi Balázs szerint szerint tiszteletben kell tartani a magyar választók akaratát, és véget kell vetni az Európai Unió által folytatott boszorkányüldözésnek.

Indulatos vitát hozott az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának szerdai ülése, melyen a magyar jogállamiság helyzetéről és a budapesti kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényről tárgyaltak a képviselők – adta hírül az Euronews.

A lap beszámolója szerint az ülésen részt vett Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa. A nyitóbeszédek után a parlament tagjai neki tettek fel kérdéseket a témával kapcsolatban. A forgatókönyv néhány kivétellel úgy nézett ki, hogy az adott képviselő határozottabb fellépést követelt a Bizottságtól a magyar kormánnyal szemben, Reynders pedig igyekezett megnyugtatni a kérdezőt, hogy az EB minden tőle telhetőt megtesz, de csak az uniós jogszabályok alapján tud eljárni.

Donáth: Már öt meleg barátom költözött el Magyarországról

A számonkérő hangokhoz csatlakozott Donáth Anna is, aki a magyarországi Momentum Mozgalom tagjaként a Renew Europe liberális frakcióhoz tartozik az Európai Parlamentben. Donáth azt mondta, hogy

már öt barátja költözött el Magyarországról április 3-a óta, mert melegek, és békében szeretnének élni, családot akarnak alapítani.

A politikus ezzel azt akarta hangsúlyozni, hogy nemcsak elvi vitát folytatnak, hanem valós emberek életéről, jövőjéről van szó. A képviselő beszélt arról is, hogy a népszavazáson érvénytelen voksolásra buzdító civil szervezetek büntetést kaptak, amit egyébként a vitán részt vevő több képviselőtársa is felháborítónak, illegálisnak nevezett.

Reynders: A Bizottság jelenleg még tart vissza uniós pénzeket Magyarországtól

Didier Reynders a kritikákra reagálva elmondta, hogy az Európai Bizottság jelenleg is vizsgálja, hogy az Európai Unió Bírósága elé lehet-e vinni a magyar gyermekvédelmi törvényt, a magyar kormány LMBTQ-ügyben adott válaszlevele alapján. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy a Bizottság jelenleg még tart vissza uniós pénzeket Magyarországtól, mert nem kapott garanciát az általa szükségesnek ítélt reformokra. Ezzel a helyreállítási alap forrásaira utalt – mutatott rá az Euronews cikkében.

Reynders kiemelte, hogy ha nem a bíróságra mennek LMBTQ-ügyben, akkor az Európai Tanácsra, a tagállamok vezetőire marad a döntés, ott viszont adott esetben, például a hetes cikkely szerinti eljárás keretében csak ellenszavazat nélkül lehet egy országot elítélni.

„Véget kell vetni az Európai Unió által folytatott boszorkányüldözésnek”

A magyar kormány védelmében két képviselő szólalt fel. Az egyik a fideszes Hidvéghi Balázs volt, aki George Orwell 1984 című művéhez hasonlította az ülésteremben tapasztaltakat. Elmondása szerint sosem gondolta volna, hogy ennyi gyűlölettel fog találkozni, mint amit a kollégáitól kapott a vitán, de

a magyar emberek üzenete egyértelmű: a választáson kifejezték, hogy támogatják a magyar kormányt, és nem kérnek Brüsszel beavatkozásából.

A politikus szerint tiszteletben kell tartani a magyar választók akaratát, és véget kell vetni az Európai Unió által folytatott boszorkányüldözésnek.

Hidvéghi Balázs felszólalását az alábbi videóban hallgathatja vissza:

Jorge Buxadé is kiállt Orbán Viktor mellett, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójából

A barcelonai politikus azt mondta képviselőtársainak, hogy „Magyarországon jól működik a demokrácia, van alkotmány, ami védi az embereket, van szabad média, szabad a jogrendszer, és a választás is teljesen törvényes volt”, amiről ő maga is megbizonyosodott megfigyelőként. Majd hozzátette: „tudom, hogy sokan nem szeretik a Fideszt, de a demokrácia így működik.”

Buxadé szerint Magyarország nem az utolsó uniós tagállam, amely törvényt fogad el a gyermekek védelmében, és

Magyarországon sokkal szabadabban sétálhatnak a homoszexuálisok, mint sok nyugat-európai no-go zónában

– derült ki az összefoglalóból.

Nyitóképen Donáth Anna, a Momentum vezetője. Fotó: Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 413 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak nem valamiféle zsidó uralomtól félnek a meleg barátaid:

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

A magyar nép üzeni Donáthnak és Szopi Veldnek, hogy bekaphatják 2/3-ig.

Többen szavaztak nemmel, mint ahányan megszavazták az EU tagságot vagy a NATO tagságot.

"A leghevesebb Sophie in 't Veld, a Renew Europe liberális frakció képviselője"

Na ja!
A Renew Europe az EU legszélsőségesebb frakciója, egyesítve a bal-és jobboldali szélsőségeseket. Amennyiben az EU háborúban keveredik e frakciónak lesz köszönhető.

A frakció tagjai: https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Azt írja az index, hogy a háború és a menekültek miatt itthon növekedhet a nemi betegségek száma.
Lehet, hogy ezért mentek el.......

Ha mondjuk értékes szakemberekről beszélne a lipsi, megérintene, veszteségként könyvelném el, de így..
Donáth és a szakértelem, az azért két különböző dolog, nem?

Dehát előle menekülnek.

Jorge Buxadé is kiállt Orbán Viktor mellett, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójából.
Jó pézér' s pálinkájér.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés