Az ellenzéki szavazók háromnegyede szerint Gyurcsány visszavonulása elősegítené a kormányváltást

2022. április 20. 7:57
Az Iránytű Intézet felmérése azt mutatja: ez még a DK-szavazók 42 százaléka szerint is így van.

Elsősorban a Fidesz anyagi és médiafölénye okozta az április 3-i választásokon az újabb kétharmados győzelmet, mondják az ellenzéki szavazók. A Jobbikhoz közel álló Iránytű Intézet legfrissebb felmérésében minden második válaszadó ugyanakkor legalább részben az ellenzéket is felelőssé teszi ezért – írta meg a 24.hu

A Fidesz erőforrás-fölényét a válaszadók 47 százaléka, míg az ellenzéket 20 százalékuk okolta a választás eredményéért. A felmérést 1850 fős mintán szokták csinálni, de a mostani kérdéseket csupán annak a 852 válaszadónak tették fel, aki nem a Fideszre szavazott vagy nem szavazott.

A felelősség kérdésében Márki-Zayt említették legtöbbször

Amikor az ellenzéken belüli személyi felelősségről volt szó, a válaszadók 26 százaléka azt mondta, a vereségéért mindenkit egyformán terhel a felelősség.

A leggyakrabban Márki-Zay Péter nevét említették (20 százalék), de alig maradt el tőle Gyurcsány Ferenc (19 százalék).

Gyurcsány kapcsán külön rákérdeztek arra, hogy az ő esetleges visszavonulása javítaná-e az ellenzék esélyeit.

A válaszadók túlnyomó többsége szerint igen: a nem kormánypárti szavazók háromnegyede mondja azt, hogy több esély lenne a kormányváltásra, ha Gyurcsány visszavonulna. Nem meglepő módon csak a DK-párti szavazók többsége nem ért egyet ezzel az állítással – bár az ő táborukban is 42 százalék felelt erre a kérdésre igennel –, míg a másik végletet 89 százalékkal a Momentum-szavazók jelentették. Márki-Zay esetleges visszavonulásától ugyanilyen hatást jóval kevesebben, mindössze 49 százaléknyian várnak.

Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, ne izéljetek már engem...
Fletó
(vagy kilövetem a szemeteket!)

Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány van, vagy nincs, mert a hat győzni akaró párt lényegesen szervezetlenebb, szakmailag alulreprezentáltabb, mint a Fidesz.
A másik; téves az az alapkiindulás, hogy a Fidesz Orbán Viktortól erős.
A Fidesz szakmailag egy jól felépített, szervezett párt, amely beépült a társadalomban. Közvetlen támogatói, aktivistái többen vannak, mint a hat pártnak együttvéve.
Az erősségét ez adja. Így ha a hat párt közül, vagy egy másik párt ezt nem tudja megközelíteni, elérni, akkor az ellenzéknek esélye sincs legyőzni a Fideszt, hatalomra kerülni.

Na ja!
A szavazók jól felmosták veletek az ország padlóját. Azóta sem tértetek észhez és nem is fogtok. Vigasztalódj. A 2026 vereség még nagyobb lesz. Addig pedig még lesz pár időközi választás, EP választás, önkormányzati választás. Mindegyiknél bukni fogtok. Ehhez nincs szükség vitára.

Hát látod, a Fidesz úgymond "nem számoltatta el" Gyurcsányt. (Szörnyű... ja, ha egy hajszála is görbült volna, ti őrjöngtetek volna fasiszta partállami diktatúráról...)

Az LMP, a Momentum, a Jobbik (!) pedig KÖZÖS LISTÁN BORULTAK ÖSSZE GYURCSÁNNYAL, VELE LENYEGÉBEN EGGYÉ VÁLTAK A KÖZÖS KORMÁNYZÁS ÉRDEKÉBEN.

Nektek évek óta KUSS van Gyurcsány "elszálmoltatásának" a témájában.

Nem tudom, hol lehet szavazni, de minden jóérzésű embert arra bíztatok, ha közvélemény-kutatók kérdezik, feltétlen bizalmunkról számoljunk be, ennek az embernek a közéletben tartása nemzeti érdek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés