Koalíciós válságba kerülhet az izraeli kormány

2022. április 18. 8:16
Az arab Raám párt befagyasztotta koalíciós tagságát az összecsapások miatt.

A muzulmán hagyományőrző arab Raám párt átmenetileg befagyasztotta koalíciós tagságát az izraeli kormányban és a parlamentben a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél történt összecsapások miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

A koalíciós tagság szüneteltetésének az a célja a ynet szerint, hogy csökkentse az izraeli Iszlám Mozgalom koalícióból kilépést követelő, a pártra nehezedő nyomását, noha a lépésnek jelenleg nincs valódi, gyakorlati jelentősége, mert az izraeli parlament, a kneszet  tavaszi szünetet tart egészen májusig.

Az „ideiglenes befagyasztást” egyeztették Naftali Bennett miniszterelnökkel és Jaír Lapid külügyminiszterrel a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. A döntés a koalíciónak nem okoz valódi gondokat, miközben segítségével elkerülik  a kormánnyal való tartós szakítást, és ezzel megakadályozzák a nyolcpárti, baloldali, centrista és jobboldali pártokból és az arab Raám pártból álló koalíció felbomlását.

A kormány vezetői, Bennett és Lapid javasolták a tagság befagyasztását a kilépés helyett, amit az Iszlám Mozgalom vallási vezetőinek Súra Tanácsa vasárnap este elfogadott.

(MTI)

Nyitókép: Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, MTI/AP/Reuters pool/Nir Elias

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Élvezettel olvasom a nyakatekert magyarázatokkal tűzdelt siránkozásokat. 12 éve, minden külső támogatás mellett csak ennyire futja az ellenzéktől és szurkolóiktól. Nem gondolod, hogy ha a piacon egy kofától nem veszik a portékát, az nem a vásárlók hibája? Főleg úgy, ha az a kofa még be is szól azoknak, akik nem vesznek tőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés