Márki-Zay: Tévedés, hogy Dobrevvel lehetett volna nyerni

2022. április 15. 9:55
Szerinte „katasztrofális következményekkel járna”, ha négy év múlva Dobrev Klárát vagy Gyurcsány Ferencet indítanák a kormányváltás reményében.

Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás 2022-es miniszterelnök-jelöltje szerint olyan a helyzet a választási vereség után, mintha 1989-ből – amikor már közelinek tűnt a rendszerváltás – visszaestünk volna 1970-be. A Klubrádióban kifejtette, nem látja, mitől lenne jobb a helyzet a négy év múlva esedékes választáson. Véleménye szerint „valami külső trauma kell ahhoz, hogy megbukjanak, addig is a leépülés fokozódik, a szegénység, az egészségügy, az oktatás, a külpolitikai elszigetelődés, sok probléma van”

Kijelentette: eddig volt remény, hogy még ezen a terepen, az Orbán által kialakított szabályok között, az Orbánnak lejtő focipályán is lehet győzni, és most kiderült, hogy nem. „Sőt, még az ellenzéki szavazók egy része is elhitte a sok fideszes hazugságot a háborúról, az egészségügyről, a minimálbérről, ők is átszavaztak. Ha kellően sokáig ismételgetnek egy hazugságot, az emberek jó része hajlamos elhinni. Az ellenzéknek viszont nincs olyan kapacitása, hogy ezzel szembemenjenek” – mondta Márki-Zay.

Gyurcsány vs. Márki-Zay

Alapvető tévedésnek nevezte, hogy baloldali jelölttel jobban szerepeltek volna. A baloldali szavazók megvoltak, ha nem így lett volna, akkor nem a Mi Hazánk, hanem a Kutyapárt jutott volna be a parlamentbe. A jobboldali szavazók nem voltak hajlandók leszavazni egy olyan listára, amelyen Gyurcsány Ferenc és a DK is ott van. A jobbikosoknak nem volt elfogadható ez a sokszínű összefogás.

Tévedés Márki-Zay szerint az is, amit Gyurcsány Ferenc mondott (bár „talán ő se gondolta komolyan”), hogy Dobrev Klárával nyertek volna. „Engem nem ő, hanem az előválasztáson 370 ezer ember választott ki” – jegyezte meg. Szerinte „katasztrofális következményekkel járna”, ha négy év múlva a kormányváltás reményében Dobrev Klárát vagy Gyurcsány Ferencet indítanák. Kifejtette: amíg hazugságokkal lehet nyerni, ezt a Fidesz mindig ki fogja használni. „Tehát nem jobb jelöltet kell találni, hanem alapvetően át kell alakítaniuk a gondolkodásukat, a vidék, az egyszerű emberek, akiket az ellenzék eddig elhanyagolt, ők az egyik kulcs az építkezéshez” – fogalmazott Márki-Zay.

Arra is kitért, hogy biztos benne: Orbán Viktor vissza fogja vonni a rezsicsökkentést és az élelmiszerek hatósági árát, illetve ráereszti az inflációt a lakosságra. „Ezért pedig az Európai Uniót fogja hibáztatni” – tette hozzá.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A focipályás hasonlat rossz. Ugyanis félidőben térfélcsere van és kiegyenlítődnek az esélyek.
Azt mivel magyarázza, hogy Budapesten nyertek? Itt nekik lejtett a pálya?
Abbahagyhatnák már ezt a hazug kommunikációt.

MZP rossz választás lett volna, de Dobrev Isten csapása.

Szerintem sem kell most már mindenhová meghívni. Lejárt a határideje. Dolgozzon végre a választóiért, a hódmezővásárhelyiekért.

Már eljutott odáig, hogy minél rosszabb a jelölt, annál jobb. Kérdés, hogy az elvet már a program íráskor is alkalmazták?

Ellenszenves, nem okos és nagyon beképzelt.
Sugárzik róla a meggyőződés, hogy a hatalom nekik _jár_.

Minden szuperül megy mindkét helyen szerintük.

Köszönöm és hasonló jókat neked és az egész Családodnak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés