Nem bántom Orbán Gáspárt

2022. április 14. 19:56

Stumpf András
Facebook
Szememre vetik, hogy bántom Orbán Gáspárt, amikor koronahercegként utalok rá.

„Váratlanul nagyot ment a köztévés, Orbán Gáspár lájkját Bencsik Gábor bejegyzése alatt kiszúró posztom, ennek megfelelően rengeteg komment is érkezett. Egyesével nem tudok reagálni mindre, de sajnos szükségesnek érzem, hogy tisztázzak ezt-azt. Merthogy egyébként értelmes, tisztességes emberek sem tudták dekódolni a poszt üzenetét. Szememre vetik például, hogy bántom Orbán Gáspárt, amikor koronahercegként utalok rá. Ami csúnya dolog, hiszen nem tehet az apjáról, micsoda alpári módszerhez folyamodtam… Nos.

1. Nem bántom Orbán Gáspárt. Nincs okom rá. Nem ismerem egyrészt, másrészt nem is tudok róla semmit, ami miatt bántani kellene. A szívecske pedig, amelyet Bencsik Gábor posztja alá tett, rokonszenves, annak tartalmával teljesen egyet is értek. A koronaherceg nem csúnya szó, ráadásul ugye a koronahercegek sosem tehetnek róla, hogy azok. Rajtuk kívül álló okok miatt válnak azzá. A kifejezés valóban pikírt, de célpontja nem Orbán Gáspár, hanem a háttér: a rendszer, amelyet újfeudalizmusként, udvari demokráciaként, királyságként is le lehet írni. Ahogy például Török Gábor írta le évekkel ezelőtt.

2. Orbán Gáspárnak a közmédia működését kritizáló megnyilvánulása érdekesség, de önmagában nem feltétlenül hír. Nem tilos rá felhívni a figyelmet, hiszen nyilvános felületen jelent meg egy felnőtt ember döntésének köszönhetően, de egészen addig nem volt szándékomban megmutatni, ameddig a közmédia arra okot nem adott. (Nem én voltam a szemfüles egyébként, egy sasszemű kollégám hívta fel a figyelmemet a szívecskére egy nappal azelőtt, hogy végül megosztottam.)

Amikor azonban Bencsik Gábor jócskán megkésett, de igaz soraira sorosozással meg balosozással reagáltak a közszolgálati híradónak becézett valami szerkesztői, nagyon is volt értelme. Ez a közpénzből működő lakájmédia semmi mást nem tesz, mint az udvar érdekeit szolgálja elképesztően alantas eszközökkel. Észérv nem hat rájuk, s ha finom érted haragszom-kritikát fogalmaz meg egy, az udvarba egyébként bejáratos, baráti lovag, hát azt is kardélre hányják. Egyetlen apróság tud nekik kellemetlenséget okozni: ha valaki az udvar tetején tartja őket ócskának.

Orbán Gáspárnak ők bizony nem rongyolhatnak neki. Talán okoz nekik két rossz percet a szembesülés azzal, hogy hoppá, ő is Bencsikkel ért egyet. Sokkal, sokkal többet érdemelnének persze két percnél mindazok után, amit a pénzünkből a józan ész, az alapvető tisztesség és nem utolsósorban a szakmám ellen elkövettek és elkövetnek. De most ennyire van lehetőség. Legfeljebb.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te lettél áruló!!!!!!

Egyetértek, nem azért, mert nézem a szóban forgó tévét, hanem, mert undorító és jelzésértékű, ahogy Bencsik megjegyzésére reagáltak. Mindössze az a problémám, ám az méretes, hogy nem tudok róla, Stumpf András hasonló elánnal szóvá tette volna valaha, amit az ellenzéki sajtó (mit sajtó, sajtópárt!) valakiknek a pénzéből (meglehet, külföldiekéből) "a józan ész, az alapvető tisztesség és nem utolsósorban" a szakmája ellen elkövetett és elkövet. Mert azt viszont időnként olvasom - és elborzaszt az a mérhetetlen elfogultság, kicsinyesség, csúsztatás és manipuláció, amely onnan árad.

Ne pofátlankodj, igen az: Németország és Svédország mintaállamok. Értsd "mintaállamaink" .

Ha hazánkban embereket már rúgtak ki csak azért, mert a főnöknek nem tetsző helyre nyomtak lájkot, az TEHÁT német-svéd minta követése (is).

Szemétség volt, de már észre sem veszik. Egyébként belehallgattam tegnap a márki fellépésébe, NEM kicsit hagymázosnak tűnt.

Lehetett volna ez a Stumpf András normális, de más lóra tett, talán nem is csak elvileg, ha nem valami másra, ami ló-val kezdődik. Ő egy Simicska árva, a régi válasz pedig nagyon jó volt Borókaival, addig, ameddig és kezdetben micsoda ellenszélben!

Hát, h. ki mit és miért hagyott elveszni, az vitatható. Remélem Borókai túl van a válaszon és jól van. A gazdaság a fontos, amiben a balosok egyszerűen NEM voltak képesek jó válaszokra és meg is lett az eredménye. Annyira NEM, és a Főváros élén megint "bizonyítanak", h. nem valószínű, h. az akkor leszerepelt társaság belátható időn belül visszatér a hatalomba, döntési pozícióba.

Elég balos "teljesítményként" CSAK a honvédség részben már felújításon is átesett fegyverzetének kiárusítására gondolni, amiből később a csehek csináltak pénzt. Ehhez képest a kiváló Vadai az ellenzék dísze, virágja.

Hát, inkább a véres valóság. Átlépett a barikád másik oldalára és ottmaradt. A másik oldalnak meg az ország gazdaságilag padlóra küldése van a rovásán, nehéz arról az oldalról visszalépni.

Vérjobber? Nem vagy eltévedve? Széles néprétegeknek lett jobb a Fidesz kormányok érdeméből. Jobb a munka, mint a segély alapú társadalom szervezés. Vér? Tiszta náci szóhasználat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés