Gyerekeknek focipályát? Csak elveszi a helyet a méhlegelőktől

2022. április 13. 6:29

Pilhál György
Magyar Nemzet
Valaki összeszámolhatná, hány ilyen huhogós cikk jelent meg eleddig a túloldal pénzügyi látnokaitól.

»Olvasom – írja Varga T. Róbert a Népszavában –, hogy olyan válság szakad a nyakunkba, amilyen a mi életünkben még nem volt, a máris 8,5 százalék körüli infláció hamarosan meghaladja a 30-at, történelmi léptékű a havi költségvetési hiány, belső és külső hatások feszítik a magyar gazdaságot, az oroszoktól, félő, nem jön majd gáz, nem lesz Paks 2, nem lesz áram, nem lesz semmi, csak szenvedés, kín és éhínség, jön a vég.« És huhog, huhog rendületlenül.

Nyugtatnám a kollégát – Dehogy jön válság, Robi! Nem ti nyertetek –, de aztán látom, ő is ugyanezt mondja. Gunyorosan persze, a szokott panelekkel, Orbán-stadionok, Mészáros-gyarapodás stb. »Dehogy jön! Minden megy tovább a maga útján, ha vannak is nehézségek, azt majd Orbán és Mészáros megoldja. Ők tudják, mi az igazán fontos, mikor mire kell költeni. Most például elengedhetetlen felhúzni a Sándor Károly Labdarúgó-akadémia új utánpótlás-nevelési központjának létesítményegyüttesét.«

Gyerekeknek focipályát? Hallatlan! Csak elveszi a helyet a méhlegelőktől. Valaki egyszer összeszámolhatná, hány ilyen huhogós cikk jelent meg eleddig a túloldal pénzügyi látnokaitól. Közös bennük a rezümé: Orbán Viktor csapatának záros határidőn belül harangoznak, game over. (Ebben a műfajban a GKI-s Vértes András aggodalmai a legveretesebbek: Megkezdődik a jövő felélése, A kormány miatt jön a recesszió, Stagnálni fog a gazdaság – nem lesz itt nagy javulás, Így nem fog felpörögni a gazdaság , Mélyponton van idén a növekedés stb. – vicces írás valamennyi.)

Robi kolléga sem akar lemaradni a humorszpartakiádon. Slusszpoénja frenetikus: »Ha van gázszerelő, nincs itt gáz.« Dől a publikum.”

Nyitóképünk illusztráció, forrás: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés