Lelőttek egy izraeli katonára támadó palesztin merénylőt

2022. április 11. 7:35
A zsidó államban az utóbbi két hétben tizennégy ember vesztette életét terrortámadásokban.

Lelőttek egy izraeli katonára támadó palesztin merénylőt vasárnap a ciszjordániai Hebronban – közölte az izraeli sajtó a helyi hatóságokra hivatkozva. A palesztin nő egy késsel támadt a katonára, aki könnyebb sebet kapott. Izraelben az utóbbi két hétben tizennégy ember vesztette életét terrortámadásokban. A zsidó állam további merényletektől tart az iszlám böjti hónap (ramadán) alatt. A biztonsági erők szintén Ciszjordániában lelőttek egy másik palesztin nőt, aki a felszólítás és figyelmeztető lövések ellenére megközelítette őket. Az izraeli sajtó szerint ez a nő fegyvertelen volt.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap számolt be arról, hogy Nabluszban mintegy száz palesztin behatolt a zsidó hagyomány szerint a bibliai József sírját rejtő épületbe, ahol gyújtogattak, romboltak, és összetörték a sírhely köveit. Az izraeli hadsereg vasárnapról hétfőre virradóra már második éjjel tartott razziákat és vett őrizetbe terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat Ciszjordánia északi részén, Szamariában, Dzsenin és Nablusz környékén a csütörtök esti, három emberéletet kioltó tel-avivi merénylet után.

(MTI)

Fotó: A biztonsági erők tagjai járőröznek Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében, miután egy lövöldözésben legkevesebb két ember életét vesztette és többen megsérültek 2022. április 7-én. A biztonsági erők később megtalálták a 29 éves palesztin elkövetőt, aki tűzharcban életét vesztette.MTI/AP/Ariel Schalit

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés