Csak én vagyok örök elégedetlenkedő

2022. április 9. 21:03

Csernai Mihály
Facebook
Próbáltam nyitott lenni, s mégis egy buborékban találtam magam.

„Pörgetem a Facebook-feedet és folyton különböző sötét hátterű, kiábrándultságról szóló versidézetek és szövegek jönnek szembe.

Én elkezdtem fogalmazni valami hosszabb posztot megint arról, hogy mit is érzek, de már nem tudok írni semmit, mert elfogytak a szavaim.

Próbálok a humorhoz nyúlni, de nem őszinte a nevetésem. Próbálok a haraghoz nyúlni, de őszintén már a dühöm sem tud őszinte lenni. Négy éve elsőválasztóként hasonlót éreztem, azóta viszont úthengerként ment át rajtam az elmúlt időszak.

Én próbáltam nyitott lenni, s mégis egy buborékban találtam magam, és hiszem, hogy abban a buborékban volt értelme annak, amit csináltam, de tágabb kontextusban nézve az elmúlt néhány óra kiábrándító eseményeit – nem volt értelme. Nincs értelme. Mi értelme?

Örülök, hogy az ország lakosságának nagyobbik része ezek szerint elégedett. Akkor csak én vagyok örök elégedetlenkedő. Tegnap a Rácskertben voltam, és valaki (sajnos már nem emlékszem, kicsoda) viccesen azt mondta egy ponton, hogy amúgy lehet, hogy »mi«, akik elégedetlenek vagyunk vagy ad absurdum az ellenzékre szavaztunk, mi nézünk rossz mozit. Hogy az, ami ezzel az országgal történik, az valójában teljesen rendben van, csak mi fanyalgunk állandóan.”

Nyitóképen a baloldali eredményváró. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, rossz mozit néztek seggfej. Pontosabban rossz mozit csináltok.
Ráadásul el sem gondolkodtok ezen.

Csak szólok: a buborék eleve rosszat tesz. Elzár a valódi élettől, a külvilágtól. Hasonszőrűek között lehet nyerő, de ez nem a való élet.

Ránézésre egy belpesti informatikus, aki annyit keres, mint falun 4 ember se. Ők a fidesz alatt jól élnek, de nem tűnik fel nekik, mert mindig jól éltek! Még azt sem fogja fel, hogy Gyurcsányék elvennék a fizetése felét és neki is gondja lenne a rezsivel...
Itt pedig a szerencsétlen cigány annak örül, hogy dolgozik és meg tud venni egy 20 éves suzukit. Mert azelőtt ez sem volt neki. Persze, hogy a Fideszre szavaz.

"
Tegnap a Rácskertben voltam, és valaki ... viccesen azt mondta egy ponton, hogy amúgy lehet, hogy ... mi nézünk rossz mozit.
"

Bátorságra vall, ha valaki a Dob utcában nyíltan ki meri mondani ezt. :D

:D ugyanarra a következtetésre jutottunk.

Na jó, lehet, hogy igazad van. :) csak egy muciológus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés