Választás és diverzió

2022. április 7. 12:31

Parászka Boróka
hvg.hu
A térségben, akár a tágabb Székelyföldön, akár Erdélyben, egy-két kivételtől eltekintve, csak a Fidesz üzenete ment át.

„A jeddi szavazólapok megtalálása suta ügyként indult, de lehet belőle súlyos konfliktus is. Csak kellő erővel kell belerángatni a titkosszolgálatokat. A magyar állami média, és nyomában a magyar propagandasajtó azóta is dolgozik ezen szorgalmasan. 

»Ne menjen közel! Izé, jöjjön csak közelebb« – egyik lábáról a másikra állva adott ellentétes utasításokat a rendőrjárőr, amikor megkezdődött Jedd határában a magyarországi választási ívek miatti hatósági vizsgálat.

Négy nappal vagyunk a magyarországi választások előtt, amikor egy helyi román portál felvételt közöl arról, hogy magyar választási borítékok és szavazólapok hevernek a Marosvásárhely melletti illegális szemétlerakónál. A punctul.ro szerint anonim román telefonáló hívta fel a dokumentumokra a kollégák figyelmét. Több sajtós is megkapta a bizonyítékokat, de senki sem mozdult rá, az említett portált kivéve. Másnap reggel román közvetítéssel már bekerült a hír a magyar médiába is. A helyszínre mégsem ment el senki a helyi sajtóból.

A távolmaradás és a hallgatás természetes: mióta a magyar választási kampány megkezdődött, hasonló csend volt minden magyar ellenzéki vagy kormánykritikus megszólalással kapcsolatban. A térségben, akár a tágabb Székelyföldön, akár Erdélyben, egy-két kivételtől eltekintve, csak a Fidesz üzenete ment át. A magyarországi médiaviszonyok átíveltek a határokon. Fél nappal a punctul.ro cikke és órákkal a magyarországi ellenzéki sajtó híreinek megjelenése után kinézek a helyszínre. Azt szeretném megtudni, dolgozott-e, dolgozik-e ott a rendőrség.”

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olvasom ezt a nőt, de nem értem. A ballibsik üzenete egyértelmű: ti románok vagytok, nincs közötök a magyar belügyekhez.
Szerintem átment 99%-ban. 1%-nak nem ment át, azok a szerencsétlenek meg arra szavaztak, hogy legközelebb már ne legyen szavazati joguk. De szerencsére lesz. Nekik is.

A Fidesz üzenete átment.
De, Boróka, ne félj, az ellenzék 2004-es üzenete is átment - örök időkre.
Legyél inkább román, ők sűrűn váltanak kormányt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés