Túl sok a fájdalom

2022. április 6. 12:00

Gréczy Zsolt
Facebook
Túlélni? Marad a család, a Demokratikus Koalíció csodálatos közössége.

„Sokan kérdezik tőlem, mit szólok, hogy éltem meg a »választás« éjszakáját? Majd egyszer lehet, hogy tudok róla beszélni, még nincs itt az ideje. Túl sok a fájdalom, és nem is tenne jót, ha elmondanám, amit láttam, éreztem és gondolok mindarról, ami az előválasztás második fordulójában és azóta történt.

Összeomlás ez, de az éjszaka egyik mélypontja az volt, amikor Orbán ellenfélnek nevezte az ukrán elnököt. Azt az embert, akinek hazáját halomra lövik az oroszok. Kórházakat, utcán álló civileket bombáznak szét, gyermekek hullái a tereken. Milliók menekülnek hátrahagyva mindenüket. Zelenszkij segítséget kér, védeni próbálja az európai békét és életet.

És Orbán szavait röhögés fogadja. Ez mélypont. Ez az a pillanat, amikor nincs tovább. A virágok szirmai osszecsukódnak, az amúgy is pusztító éjszakában elsírod magad, hogy mivé lett a hazád. A pillanat, amikor tudod, minden egész eltörött. Amikor magadra zárod az ajtót.

Azt a mondatot tényleg nem lehet érzelmileg túlélni. Látod, hogy súlyos politikai, erkölcsi és gazdasági válságba zuhan a hazád, teszed a dolgod, megköszönve a választók bizalmát, de ezt a váratlanul őszinte és letaglózó mondatot hogyan lehet feldolgozni?Túlélni? Marad a család, a Demokratikus Koalíció csodálatos közössége, az irdatlan munka, és a remény. Próbálok majd reményt adni, de ez a mondat mindent elmond erről a rezsimről és névadójáról. Cudar idők jönnek. Kedves Barátaim, kapaszkodjunk össze.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha maradtok így Gréczy elvtárs, újra és újra bukni fogtok.

Megérdemelten.

Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondá az ukrán nagykövetnek: Magyarország segítő kezet nyújtott Ukrajnának, és becsmérlést kapott cserébe
Jelezte: azzal a kijelentéssel, miszerint Magyarország „még csak annyit sem tesz Ukrajnáért, mint mindenki más” és „támogatja Oroszországot”, az ukrán elnök minden, az erőszakot elítélő, és az ukránokkal együttérző, ezt számos esetben tettekkel is kifejező magyar embert megsértett.

Ez a vadbarom Gréczy attól boldog, ha az ukrán elnök azt hazudja, hogy Magyarország „támogatja Oroszországot” az Ukrajna elleni háborúban.

Miért nevezte volna a barátjának Zelenszkijt, te álszent?
Igen neked marad, hogy magadra zárod az ajtót, és tudjuk, hogy mit csinálsz, te gusztustalan perverz disznó.

Gréczy a szentimentális és hazug nyekergése értse meg Orbánnak a nemzetközi sajtótájékoztatón adott válaszát: A lényege: te adsz neki segítséget, de utána ő akarja megmondani, hogy mit tegyél, s ha nem úgy teszed, lehord...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés