Nekünk Mohács

2022. április 5. 7:04

Németh Péter
Népszava
A szükségszerű gazdasági válságból nem a hagymázas magyarkodás fog bennünket kivezetni.

„Azért erre a mondatra oda kell figyelnünk: »Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó, és még ha valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető, a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk.« Ha jól értelmezem, ez nem más, mint egy laza szakítás az Európai Unióval.

A mondat a Orbán Viktor-Bayer Zsolt beszélgetésben hangzott el, ahol persze jól megveregették egymás vállát: valóban elképesztő méretű vereséget mértek a nagy reményekkel induló ellenzékre, ráadásul úgy, hogy még egy náci pártnak is sikerült kvalifikálnia magát. Az Unió elleni harcban bizton számíthat egymásra az amúgy sem túl nagy távolságban lévő két alakulat.

Egyik sem akar a »birodalmakhoz« kapcsolódni, és ezek szerint a magyar nép sem. Ennek a népnek egy olyan Vezérre van szüksége, aki érzi a rezdüléseit, tudja, miként lehet előhozni akár a legrosszabb énjét is. A fenti kijelentésnek most, amikor súlyos gazdasági gondokkal kell szembenézni, az az üzenete: bennünket nem lehet betörni, nem lehet a demokrácia – a jogállam – igényével bármire kényszeríteni. Vagy adjátok a pénzt – ami Orbán szerint jár nekünk –, vagy búcsút intünk egymásnak. Újra amerikai rulettet játszanak, mert hogy a nép nekik szurkol, és hajlandó a szövetségről is lemondani, hisz a Orbán így akarja.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ha jól értelmezem, ez nem más, mint egy laza szakítás az Európai Unióval."

Baszod, ti semmit sem értelmeztek jól, ezért vagytok ott, ahol vagytok.

Péternek igaza van. Az országot, az egyébként kontinentális gazdasági krízis keretében valóban súlyosan érintő helyzetből kizárólag Gyurcsány Ferenc lenne képes kivezetni, az általa irányított koalícióval egyetemben. Mivel támasztom ezt alá? Hát gyakorlati tényekkel, ugyanis el kell ismerni, hogy Gyurcsány a 2008-as válságot professzionálisan kezelte, annak még csak a szele sem gyűrűzött be hozzánk, anélkül megtartotta országunk versenyképességét, hogy hitelfelvételre kényszerült volna. Gyurcsány tudná a leghatékonyabban "hadrendbe állítani" kipróbált, nemzetközi elismertségnek örvendő, megkérdőjelezhetetlen tudású gazdasági-pénzügyi szakértőit........Péter, az a szomorú, hogy Rajtad kívül még elég sokan mennek szembe a valósággal.....számotokra a szemafor tartósan pirosra váltott. A helyetekben már nem elég kapitányt váltani, az egész hajót kell véglegesen száraz dokkba vontatni, kicserélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés