Eljátsszák majd, hogy Orbán egy második Lukasenka

2022. április 2. 12:09

Sebes Gábor
Facebook
Kizártnak tartom, hogy egyszerűen belenyugodnak az eredménybe.

„Nemrég megfedtek, hogy túl sötéten látom a világot.

Jelentem. még annál is sötétebben!

Vártam a külföldi (titkosszolgálati, média, NGO) beavatkozást a magyar választásba. Volt-van, bár elég gyenge. A tömeges SMS-ek, a kolozsvári szavazólapok és az állítólagos orosz betörés a Külügy rendszerébe ilyen. Ez utóbbit szokás szerint a Direkt 36 indította el. Tényszerűen annyi igaz belőle, hogy a NATO-országok nyilvánvalóan az orosz hírszerrés célpontjai. Több NATO-ország rendszerébe betörtek, ezeket észlelték, és az országok együttműködve lépnek fel ellene. Minden más feltételezés, narratívaépítés a hanyag és képzetlen magyarokról.

Az igazán szép az az önfeljelentés, amikor a Direkt 36 tudni véli, hogy a magyar elhárítók sörözés közben miről beszélgetnek NATO-beli kollégájukkal.

A háború miatt ez a kísérlet befulladt, senkit sem érdekel.

Ezzel együtt még egy fegyver van a kezükben, és ennek az előkészületeit látom. Eljátszhatják, hogy a magyar választás eredménye csalásokon alapul. Az összes szoros eredményt hozó szavazókörben újraszámolást fognak kérni, minden mozgóurnánál, amelyik mellé nem tudnak embert kiállítani, csalást fognak kiáltani, és biztos lesz még olyan találmányuk, amihez nem elég a fantáziám. Az EBESZ-megfigyelők ehhez partnerek lesznek.

Eljátsszák majd, hogy Orbán egy második Lukasenka. Tüntetéseket szerveznek, elindítják a 2. Majdan-projektet.

Kizártnak tartom, hogy egyszerűen belenyugodnak az eredménybe.

Ne legyen igazam!”

(Fotó: Ukrán zászlót tart egy nő a Majdan Hőseinek emlékhelyénél a kijevi Függetlenség (Majdan) tere közelében 2020. február 18-án, a Viktor Janukovics ukrán elnök távozásához vezető Majdan-tüntetések hatodik évfordulóján. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos én is tartok a majdan-kisérlettől.
Ezért kormánypárti szavazó ne legyen utcán sötétedés után! Tomboljanak magukban!

Sanszos...
Egyetlen módon lehet gyengíteni ezt a hatást: minél fölényesebb
győzelemmel. Tehát: elmenni, szavazni, győzni.

Ezzel, hogy a legrosszabb dolgokat feltételezzük róluk - nem mintha nem adnának rá okot -, mintegy felhatalmazást adunk nekik, hogy aztán tényleg fejvesztve dühöngjenek.
Inkább imádkozzunk értük és képzeljük el, hogy egyszer az életben elfogadják a magyar nép döntését.
A demokrácia nem anarchia.

Az elvtársaid uralma alatt ott volt. 45 évig.

Nagyon valószínű, hogy ez a cirkuszolás be fog következni. Részünkről a higgadt erélyesség, egyébként pedig az illetékes hivatalos Hatóságok döntései-tettei jogilag egyértelmű helyzetet fognak teremteni. S az élet megy tovább Orbán kormányzásával...

Ez lényegében biztosra vehető.

Mivel az összefogás lényegében két szereplőssé tette a választást, elvették a lehetőséget, hogy harmadik szereplőre is lehessen szavazni. Orbán, vagy nem Orbán, erre redukálták a kérdést. Ezért aki nem a Fideszre szavaz, az nyilván a másik oldalon van. Nincs harmadik oldal, de ezt neked nem mondják, magadtól meg úgy látszik, nem tudod kikövetkeztetni.

Úgy látszik, már nem emlékszel 2018-ra. Év végéig hisztériáztatok.

Mi volt 2002-ben?

Akkor a fideszesek lehetetlenítették el a parlamenti ülést? Fideszesek balhéztak az Országháznál, fideszesek provokálták a rendőröket? Fideszesek bohóckodtak az MTVA-nál?

Ja, ez 2018-ban volt, és nem fideszesek csinálták.

Megértelek, hogy kötelességed ezt hangoztatni, de nem lennétek ilyen bátrak, ha valóban az lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés