Feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda a kidobott erdélyi levélszavazatok miatt

2022. március 31. 18:07
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az NVI.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az Erdélyben talált kidobott szavazólapok ügyében. Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot.

Az ellenzék most erre hivatkozva megsemmisítené az összes, vélhetően 90 százalékban Fideszre érkező külhoni magyar szavazatot, a kormánypárt szerint viszont a baloldal áll az akció mögött.

 A Nemzeti Választási Iroda a közleményében kifejtette, hogy további tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható.

A Nemzeti Választási Iroda „felhívja a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezése (279. §) szerint a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb – meghatalmazással nem rendelkező – személy általi kézbesítéssel is le lehet adni. Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez.”

Nyitókép: Illusztráció / MTI/Illyés Tibor

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marha unalmas lett a mandiner.....s milyen unalmas lesz vasárnapot követően. Nincs senki a Fideszben, aki foglalkozna a fideszes médiával? katasztrófa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés