Márki-Zay: A fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj

2022. március 30. 21:55
A baloldal jelöltje az 1848-as, illetve az 1956-os magyar szabadságharchoz hasonlította az orosz-ukrán háborút. Szerinte Ukrajna a „mi háborúnkat vívja”.

Márki-Zay Péter kampányzárót tartott Pécsen. A kampányzáróban tartott beszédében 1848-as és 1956-os példán keresztül vezette le, hogy a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, akár véráldozat árán is. Szerinte Orbán Viktor ezt elfelejtette. A fiatalok viszont ezt ma is érzik, ahogy Márki-Zay fogalmazott: 

igen, a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj. Nagyon szomorú, hogy vannak, akik megöregedve ezt elfelejtik”.

 A baloldali miniszterelnök-jelölt továbbá kifejtette, hogy „Ukrajna most a mi háborúnkat vívja”, valamint elmondta azt is, hogy mi, magyarok 1956-ban is azt vártuk, hogy jöjjenek és segítsenek rajtunk.

A videót itt tudja megtekinteni. A teljes videón 53 és 56 perc között beszél erről Márki-Zay Péter.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 350 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az én háborúmat biztosan nem vívja Ukrajna, de Amerika sem vívta soha.
Nincs az a háború, amit értünk vívnának.
A háború alatt emberek halnak meg, a nők pedig életet adnak, nem életek kiontására szakosodtak.
Háborúra csak ilyen futóbolondok hívnak fel, mint ez a Márki, aki nem a maga bőrét, hanem a másét vinné vásárra. Hülye kakas!

A gazdáidtól megkérdezted már, hogy miért nem segítettek 1941-ben végleg eltörölni a "gonosz birodalmát" (Reagan elnök), hanem hagyták, hogy tovább ugráljon egész az Elbáig?

Az a szar, hogy a FIDESZ-propi tényleg képtelen leszakadni a "rezsicsökkentés"-szóról, még Gulyás Gergely amúgy normális nyilatkozatában is előjött. Ez ad egy komoly támadási felületet. Háború van, bammeg! Ha akármekkora rezsivel kimaradunk belőle, már jók vagyunk,

Márki-Zay vért inna/itatna - olaj helyett.
Vagy: milyen hülyeséget mondott ma a légyölő galóca.

Amíg van áram a konnektorban, ahová a töltőjét dugja, tényleg mindegy, mennyit rezsit fizet érte a szülő.

MZP gazdáinak sem az ukránok, sem a magyarok vére nem számít. Mindkettőnket cserben hagytak.......lásd 56, s a most folyó ukrajnai háború. 56-ban bennünket is belehajszoltak a felkelésbe, most az ukránokat küldik a kiprovokált mészárszékbe....

Enyhe nosztalgiát érzek Drotár Adrienn irányába.

Ne meséld be nekem, hogy elfogadod, hogy magyar vérnek kell folynia két másik nemzet háborújában!
Nem, nem analóg a helyzet 56- tal. A magyar vezetésnek volt annyi esze, hogy nem hajtotta a népét az orosz tankok elé.

Nektek nincs ennyi eszetek sem, elmeroggyantak! Képesek lennétek odadobni az országot amerika érdekeiért! Téged vagy gyámság alá kéne helyezni, mert annyi eszed sincs, mint egy 10 évesnek, vagy börtőnbe, hazaárulásért!

Miért nem vagy még az ukrán fronton. Ennyi ésszel nyugodtan mehetnél az ukránok előtt golyófogónak! Az amerikai Zelenszkij kényszeríti az ukranokat a harcra, de érted nem kár.

Miért mennél? Mert pocsék ember vagy. Mindenki tudja ebben az országban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés