A feminizmus kudarca

2022. március 31. 14:24

Kertész Anna
Corvinák
Eugénie Bastié remek stílusban mutat rá a feminista mozgalom 21. századi bukására.

„Az író nagyon fontos ellentmondásokat tár fel, többek között azt is, hogy »az újfeministák harcolnak a koedukált vécéért, ám a szőrtelenítés kérdésében nem hallgatnák meg a másik felet. Felőrlődnek egy képzeletbeli összeesküvés ellen vívott zavaros, kusza, felesleges harcban, de a nők konkrét, hétköznapi gondjait mélységes megvetéssel figyelik.« Szerzőnőnk nem hagyja figyelmen kívül, hogy egyes feminista csoportok milyen mértékben és milyen radikális módon igyekeznek az oktatás és a gyermeknevelés színterére is bevinni ideológiai elképzeléseiket, valamint hogy korábbi tapasztalatokból kiindulva ez sok esetben mennyire káros a kiskorúak számára.

A mű körbejárja azokat a kérdésköröket is, hogy a neofeministák miért érzik azt és miért tesznek úgy, mintha még mindig az 1960-as években járnánk, továbbá hogy honnan eredeztethető az az elemi düh, melyet az egyház, a hagyományos értékek és legfőképpen a heteroszexuális férfiak iránt szítanak magukban.

Szó esik arról is, hogy míg a kereszténységet a heteropatriarchátus egyik alapkövének tekintik, addig a nőket valóban elnyomó muszlim vallást miért támogatják mégis."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orosz - ukrán háború rámutat a lényegre, hogy nincs igazság. Erő van.

A feminizmus a kapitalizmus jó ötlete és barátja, amikor is a munkaerő kínálat megduplázásával az árat sikeresen tudták csökkenteni. Ma a munkaerő ujrateremtésének költségei nem érvényesíthetőek az árban. Ez a feminizmus sikere.

A család pedig nem zárvány, csak beleszerettél a saját ötletedbe.
A média bármit képes démonizálni és szétverni. A családot is, amiben a feminizmus készséges partner. A nők rúgják fel a családot, mert teljesen életszerűtlen, hogy egy nő ne a családjáért dolgozzon. A nők nem tudnak csapatban dolgozni, mert nekik birodalmuk van a természetüknél fogva. Persze, ahogyan azt a tényt, hogy mindenki hisz valamiben, így ezt sem ismeri fel egy átlagember.

Először is, az USA-ban a rabszolgafelszabadítás után a volt rabszolgák sokkal rosszabb életkörülmények kzé és életszínvonalra kerültek, mint rabszolgaként és el kellett telnie némi időnek, míg vissza tudtak kapaszkodni a rabszolgasori életszínvonalukhoz.

Másodszor, éppen azt csinálod, amit a feminizmus és a média. kiragadott pédák tűlhangsúlyozásával rombolod a családot. A felelősség lerázása és az atomizálódás vezet ilyen esetekhez, amit öngerjesztővé tesz a média és a feminizmus. Vajon miért nem a kiabálásokhoz hívtak sajtót? Mert akkor ez még nem elég szenzációs? Csak utólag sajnálkozni, hogy hogy történhetett ez meg? És mint sokan mások te sem fedezed fel a csapdát a kérdésben. Senki sem írt levelet a hatóságokhoz, mert annyi fáradtságot már nem szántak rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés