Mráz: Márki-Zay kommunikációja lehet, hogy Amerikában sikeres lenne a demokrata szavazóknál, de a magyaroknak nem tetszik

2022. március 26. 14:58
A Nézőpont Intézet igazgatója szerint a a Márki-Zay-féle bizonytalan, önellentmondásos kommunikáció egy felelős – például kormányfői – hivatalt betöltve különösen veszélyessé válik.

Mráz Ágoston Sámuel elemzőt, a Nézőpont Intézet igazgatóját kérdezte az Origo Márki-Zay Péter kommunikációjáról. Ismert: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elmúlt hónapjai kis túlzással azzal teltek, hogy vasárnapi bejelentkezésében mondott valamilyen botrányos, sértő mondatot, majd két nappal később az ATV-ben kifejtette: félreértették a szavait, és nem is úgy gondolta.

„Nyilvánvaló, hogy Márki-Zay Pétert a kampánycsapata megpróbálja kordában tartani: vágott videókkal, súgógépekkel és szóvivőnek álcázott felvigyázókkal igyekeznek elérni, hogy minél kevesebb szamárságot mondjon, vagy hogy ritkábban bonyolódjon önellentmondásba” – kezdte az elemzést Mráz, aki rámutatott: a hibalehetőségek száma lehet, hogy ezáltal csökkent, de még így sem sikerül munkatársainak kivédeniük Márki-Zay Péter aggasztó megnyilvánulásait.

Az elemző szerint ez a fajta kommunikáció, amit Márki-Zaytól láthattunk, nem túl szerencsés egy ellenzéki politikus számára, hiszen

„kiváló lehetőséget kínál a kormánypárt számára, hogy megkérdőjelezze az alkalmasságát a miniszterelnök-jelölti posztra”.

Másrészt, és ez a fontosabb aspektus – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel –, a Márki-Zay-féle bizonytalan, önellentmondásos kommunikáció egy felelős – például kormányfői – hivatalt betöltve különösen veszélyessé válik.

„A szomszédunkban háború dúl, márpedig egy háború kapcsán a politikusok által kimondott szavak jelentősége, súlya és következménye sokkal nagyobb, mint békeidőben” – jegyezte meg az elemző, aki úgy látja: „ez a kampány és kommunikáció, amibe Márki-Zay Péter beleállt, lehet, hogy az Egyesült Államokban sikeres lenne a demokrata szavazók körében. Hiszen ezért is vették át azt egy az egyben az ő demokrata párti, sorosista tanácsadói. De ez a magyar valóságban nem működhet; ez a magyar társadalomnak nem tetszik”. 

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki-Zay egy koncepciótlan, gerinctelen, sodródó figura. Kiszolgáltatott a hat pártnak, időnként pedig velük hadakozik. 3-án szavazz Orbánra, aki kiszámíthatóan jó politikát nyújtott eddig is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés