„Minél többet kell tanulni az emberről, hogy aztán át tudd fordítani” – így működik Bajnaiék adathalász cége

2022. március 25. 12:01
Az Index szerint a cégcsoport tevékenységének lényege, hogy „profilozzák” a választókat, feltehetőleg azok tudta és explicit beleegyezése nélkül.

Bajnai segíthette győzelemhez Márki-Zayt az előválasztáson – számoltunk be hétfőn az Index cikkéről, mely arról szól, hogy avatkozott be a volt kormányfőhöz kapcsolódó cégcsoport, a Datadat az előválasztásba és a 2019-es önkormányzati választásba.

Bajnai bizalmasa, Ficsor Ádám egykori titokminiszter konkréten tizenkét körzetről beszélt, ahol beavatkoztak a kampányba és sikerhez is segítették az általuk támogatott polgármester-jelöltet három évvel ezelőtt.

A billegőkre koncentrálnak

Ficsor Ádám elmondta, hogy olyan rendszert építenek, ami „felismeri azokat a szavazókat, akik hajlandóak egy lépéssel közelebb lépni a kampányodhoz”. Erre 20-30 különböző eszközt is használnak a hírlevelektől kezdve, az online kvízeken, játékokon keresztül, egészen az olyan innovatív elemekig, amelyek például „tanácsot adnak az embereknek, hogy kérjék vissza az adójukat”.

Ficsor, aki nyíltan elismeri, hogy beálltak Márki-Zay mögé, arról is beszél, hogy az országgyűlési kampányban is aktívak, ahol

elsősorban a billegő körzetekre koncentrálnak majd.

A cégcsoport tevékenységének lényege, hogy „profilozzák” a választókat feltehetőleg azok tudta és explicit beleegyezése nélkül – írja most az Index.  „És amit csinálunk, hogy egyfajta CRM-et építünk erre, ahol mi látjuk, kit mi érdekel, mik a témák ott” – mondta Ficsor Ádám egy, a lap birtokába került beszélgetésben.

A „GDPR-paradicsom”

Az úgynevezett CRM egy olyan ügyfélkapcsolat-kezelési rendszer, amelybe – Patrick Frank, a Datad.at tájékoztatási igazgatója elmondása szerint – ha berakják az embereket, kategorizálni tudják őket, és belehelyezni különböző profilú csoportokba, amelyek segítségével aztán különböző targetáló és hirdető eszközökkel megszólítják őket.

 „Minél többet kell tanulni az emberről, hogy aztán át tudd fordítani” – fogalmazott az igazgató.

Amint arról már tavaly is írtunk, a  magyarországi választók adatait külföldre – többek között Ausztriába és Észtországba – viszik ki. Az észteknél például nem ellenőrzik megfelelően a megszerzett személyes adatok legális felhasználását, az ország egyfajta „GDPR-paradicsom”.

Ráadásul az Index információi szerint a Datad.at Ausztriából végzi a magyar ellenzék kampányát segítő munkáját. Ezen együttműködés tényét Márki-Zay is elismerte a keddi Egyenes Beszédben.

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán 

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Téged nem. És engem sem. De a saját tapasztalattal nem rendelkező fiatalokra, valamint a bizonytalanokra céloznak. És ők vannak pár millióan.

Russischen Invaliden
(1910. dec. 30, 285. szám).
Ebben jelent meg az Alliance Israelité felhívása, amelyet magyar lapok is közöltek.
"Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra a szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok váratlan bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok és hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek."

Amely szervezésben Bajnai Gordon részt vett az eddig mindig befuccsolt.
Majd végül elhangzott: ott sem voltam, nem értetünk hozzá, stb
Bajnai Gordon eddig mint felszámoló biztos alkotott nagyot.

"Bajnai segíthette győzelemhez Márki-Zayt az előválasztáson"

Az előválasztáson KariFerit tolták ezerrel, szóval nehéz ezt elképzelni, hogy mindig is MZP volt a titkos favoritjuk.

Hát én nem tudom, mennyire lehetett a kedvence MZP az Usa liberálisoknak. Anno Karácsonnyal még a Time magazin is készített interjút, 2020 végefelé. Persze lehet, hogy aztán az előválasztásig meggondolták magukat, de egy időben KariGeri lehetett a favorit náluk is.

Persze ki tudja, lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy Karigerivel csak báboztak az előtérben, hogy aztán meglepetésként előhúzzák a kalapból MZP-t. Mit mondjak, remek húzás volt. :D

Churchill se felel meg? Egy kicsivel többet is mond:
Winston Churchill vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”.
Ugyanakkor kifejtette:
„(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.”

Idézeted Churchilltől a zsidók különlegességéről csak azt húzza alá, hogy a különlegesek ha veszélyesek a világra, akkor értelemszerűen különlegesen veszélyesek. Én eddig nem akartam elmenni.

Csak nem gondolod, hogy több mint százéves dokumentumok sajtó alá rendezésével kéne foglalkoznom? Azt szegény Anna Frank naplójával szokták csinálni, amíg olyan is lett.

„A forradalom szörnyűségei 1917 és 1921 között több területen még borzalmasabbak voltak, mint a háborúé; a szocialista forradalom és a zsidók közötti kapcsolat látványosabbá vált, mint bármikor előtte, és az antiszemita lehetőség nagyobb. Az a felfogás, hogy a forradalom túlnyomórészt a zsidóké és a zsidók különösen kegyetlenek voltak, terjedt … olyan agyakban is, mint Woodrow Wilson (amerikai elnök) és Winston Churchill (brit miniszterelnök).”

Ezt megkeresnéd és korrigálnád nekünk, hogy jó legyen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés